A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A savanyított mustármaghoz
- 15 g mustármag
- 100 ml víz
- 50 ml 10%-os ecet
- 1 ek kristálycukor
A zöld majonézhez
- 60 g bébispenót
- 6 ek majonéz
- ½ db lime
- 2 gerezd fokhagyma
Az összeállításhoz
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csomag marha hamburgerhús (250 g-os kiszerelés)
- só
- 1 ek étolaj
- 6 db 16/20-as garnéla
- ½ tk fokhagymapor
- 2 db hamburgerbuci
- 50 g feta sajt
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A savanyított mustármaghoz
- 15 g mustármag
- 100 ml víz
- 50 ml 10%-os ecet
- 1 ek kristálycukor
A zöld majonézhez
- 60 g bébispenót
- 6 ek majonéz
- ½ db lime
- 2 gerezd fokhagyma
Az összeállításhoz
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 csomag marha hamburgerhús (250 g-os kiszerelés)
- só
- 1 ek étolaj
- 6 db 16/20-as garnéla
- ½ tk fokhagymapor
- 2 db hamburgerbuci
- 50 g feta sajt
A surf ’n’ turf burger elkészítéséhez először a savanyított mustármaghoz a magokat bő vízben felforraljuk, leszűrjük és ezt megismételjük még kétszer. A háromszor leforrázott magokat újra felforraljuk a vízzel, az ecettel és a cukorral, aztán hagyjuk kihűlni a levében.
A zöld majonézhez egy aprítógépbe tesszük a bébispenótot, a majonézt, a lime reszelt héját és kifacsart levét, valamint a reszelt fokhagymát, és homogénre zúzzuk.
A lila hagymát felszeleteljük. A marhahúst oldalanként 2-3 percig sütjük a grillen, és közben sózzuk. A rákokat beolajozott grill-lapon elkezdjük lepirítani, közben sózzuk és megszórjuk egy kevés fokhagymaporral is, majd oldalanként 2 perc alatt készre sütjük. A bucikat kettévágjuk és a vágott felüket lepirítjuk a grillen, majd leszűrjük a mustármagot és jöhet az összeállítás.
A bucik alját és tetejét megkenjük a majonézzel, mehet rá a hús, rámorzsoljuk a fetát és rápakoljuk a garnélákat. Teszünk rá hagymát, megküldjük mustármaggal és rányomjuk a bucitetőt.
- Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a surf ’n’ turf burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több ütős burger:
Pikáns tofuburger vegán sajtszósszal