Hozzávalók
- 300 g lazacfilé
- só, bors
- 1 ek olaj
A szószhoz
- 2 db csemegeuborka
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor kapor
- 4 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 2 csipet fokhagymapor
- pár csepp citromlé (ízlés szerint)
A körethez
- 400 g édesburgonya
- 2 ek olaj
- 1 tk rozmaring
- só, bors
- Az összeállításhoz
- 2 db hamburger buci
- 2 levél jégsaláta
Hozzávalók
- 300 g lazacfilé
- só, bors
- 1 ek olaj
A szószhoz
- 2 db csemegeuborka
- 1 fej lila hagyma
- 1 csokor kapor
- 4 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 2 csipet fokhagymapor
- pár csepp citromlé (ízlés szerint)
A körethez
- 400 g édesburgonya
- 2 ek olaj
- 1 tk rozmaring
- só, bors
- az összeállításhoz
- 2 db hamburger buci
- 2 levél jégsaláta
A lazacból nagyon apró kockákat vágunk, mintha tatárt készítenénk. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összegyúrjuk. Egy fóliára 2 húspogácsát formázunk, és a mélyhűtőbe tesszük 20 percre. Az olajon, közepes lángon 5 perc alatt megsütjük mindkét oldalát, majd a félbevágott bucikat is megpirítjuk a serpenyőben.
Az uborkát és a lila hagymát fél centis kockákra vágjuk, a kaprot felaprítjuk és összekeverjük őket az összes hozzávalóval.
A buci alját megkenjük a szósszal, rátesszük a húspogácsát, majd a buci kalapját.
Az édeskrumplikat fél centisre szeleteljük, összekeverjük az olajjal, a rozmaringgal és a borssal. Szétterítjük a tepsin, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd megsózzuk.
Ha tetszett a lazacburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!