Hirdetés
Bespájzolva

Házi bagel posírozott körtével és erdei sonkával

Hozzávalók

6
darabhoz
+
50 dkg liszt
10 g friss élesztő
280 ml kézmeleg víz
1 ek só
1 ek cukor

A főzővízhez

10 l víz
2 ek méz
1 ek só

A posírozott körtékhez

2 db körte
1 üveg körte cider
1 ek egész koriander
1 ek feketebors
1 mk só
1 mk frissen reszelt szerecsendió

Az összeállításhoz kell még

12 ½ dkg krémsajt
12 ½ dkg kéksajt
15 dkg fekete-erdei sonka
10 dkg rukkola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi bagel posírozott körtével és erdei sonkával

Nincs is jobb egy saját kezűleg, házilag összedobott bagelnél. Ebbe a Zé-féle verzióban jelen esetben ciderben posírozott körte, kéksajtos krémsajt és erdei sonka került. Ugye milyen menőn hangzik? :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
21
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+
50 dkg liszt
10 g friss élesztő
280 ml kézmeleg víz
1 ek só
1 ek cukor

A főzővízhez

10 l víz
2 ek méz
1 ek só

A posírozott körtékhez

2 db körte
1 üveg körte cider
1 ek egész koriander
1 ek feketebors
1 mk só
1 mk frissen reszelt szerecsendió

Az összeállításhoz kell még

12 ½ dkg krémsajt
12 ½ dkg kéksajt
15 dkg fekete-erdei sonka
10 dkg rukkola
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az élesztőt és a cukrot a meleg vízzel összekeverjük és hozzáöntjük a liszthez. A keverékhez adjuk még a sót is és az egészből szép lassan egy fényes, rugalmas tésztát dagasztunk. Másfél-két óra alatt duplájára kelesztjük, belisztezett gyúródeszkán lazán átgyúrjuk és kicsit kilapítva 6 részre vágjuk. Minden darabból kb. 20-25 cm hosszú hengert formázunk, amiknek a végeit vízbe mártjuk, majd az egyik tenyerünkön körbetekerve összesodorjuk a henger két végét. Az így kapott gyűrűket enyhén belisztezve és letakarva további fél órát kelesztjük.

A vizet a mézzel és a sóval felforraljuk és a megkelt tésztagyűrűket kettesével, oldalanként 30-30 másodpercig főzzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Megkenjük őket tojással, mindet meghintjük szezámmaggal vagy mákkal és 230 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, félúton megfordítva a tepsit. A forró bageleket egy konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

A körtéket megpucoljuk, aljukból egy keveset levágunk, hogy megálljanak egy lábasban. Felöntjük őket a ciderrel, hozzáadjuk a fűszereket és a sót és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.

fordos_ze_bagel.jpg

A szendvicsek összeállításához a krémsajtot kikeverjük a kék sajttal és ezzel megkenjük a félbevágott bagelek egyik oldalát, rápakoljuk a sonkát, vékony szeleteket a posírozott körtéből, egy maréknyi olívaolajjal meglocsolt salátát és végül a bagel maggal szórt tetejét. Kész!

img_2625.jpg

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások