Szendvics rovat

Karácsonyipulledporkosszendvics

Karácsonyi pulled porkos szendvics

Hozzávalók
Az oldalashoz
600 g
sertésoldalas
1 ek
étolaj
1 ek
kínai ötfűszer-keverék
só, bors
100 ml
víz
Az összeállításhoz
2 db
briós buci
1 ek
vaj
2 ek
majonéz
0.25 fej
jégsaláta
1 db
paradicsom
A salsához
150 g
csemegeuborka
1 db
paradicsom
1 ek
sriracha szósz
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

Ez a karácsonyi pulled porkos szendvics oldalasból készült, mutatjuk is, hogyan!

Az oldalast meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és az egészet összekeverjük. Egy tepsibe pakoljuk, öntünk alá egy kevés vizet, letakarjuk alufóliával, és berakjuk a 160 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. 

A salsához a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk a paradicsommal együtt, meglocsoljuk a srirachával, összekeverjük, majd beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet is. 
Ha letelt a sütési idő és megpuhult a hús, kiszedjük belőle a csontokat és a porcokat, és szálaira tépjük a húst, majd összeforgatjuk a tepsiben maradt szafttal.

A bucikat kettévágjuk és megpirítjuk a vajon.
A megpirított bucik alját megkenjük majonézzel, jöhet rá egy adag felcsíkozott jégsaláta és pár szelet paradicsom. Erre egy nagy adag tépett hús és a salsa, majd a buci tetejével zárjuk.

Karácsonyi pulled porkos szendvics
Karácsonyi pulled porkos szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 
  • Sütési idő: 3 óra 

Pulled porkban nagyon jók vagyunk! Mutatunk is hozzá néhány receptet:

Pulled pork lasagne

A legszaftosabb pulled pork szendvics

Pulled porkos tortilla

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Szendvics rovat támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ha azt hitted, hogy a karácsony csak a halászléről szól, akkor itt az ideje újragondolni! Ezzel a pulled porkos szendviccsel garantáltan feldobod az ünnepi asztalt, és mindenkinek leesik az álla! Fűszeres, szaftos, és brutálisan finom – mi kell még?

Hozzávalók

2 főre
Az oldalashoz
600 g
sertésoldalas
1 ek
étolaj
1 ek
kínai ötfűszer-keverék
só, bors
100 ml
víz
Az összeállításhoz
2 db
briós buci
1 ek
vaj
2 ek
majonéz
0.25 fej
jégsaláta
1 db
paradicsom
A salsához
150 g
csemegeuborka
1 db
paradicsom
1 ek
sriracha szósz
1 csokor
petrezselyem

Ez a karácsonyi pulled porkos szendvics oldalasból készült, mutatjuk is, hogyan!

Az oldalast meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd sózzuk, borsozzuk, és az egészet összekeverjük. Egy tepsibe pakoljuk, öntünk alá egy kevés vizet, letakarjuk alufóliával, és berakjuk a 160 fokra előmelegített sütőbe 3 órára. 

A salsához a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk a paradicsommal együtt, meglocsoljuk a srirachával, összekeverjük, majd beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet is. 
Ha letelt a sütési idő és megpuhult a hús, kiszedjük belőle a csontokat és a porcokat, és szálaira tépjük a húst, majd összeforgatjuk a tepsiben maradt szafttal.

A bucikat kettévágjuk és megpirítjuk a vajon.
A megpirított bucik alját megkenjük majonézzel, jöhet rá egy adag felcsíkozott jégsaláta és pár szelet paradicsom. Erre egy nagy adag tépett hús és a salsa, majd a buci tetejével zárjuk.

Karácsonyi pulled porkos szendvics
Karácsonyi pulled porkos szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc 
  • Sütési idő: 3 óra 

Pulled porkban nagyon jók vagyunk! Mutatunk is hozzá néhány receptet:

Pulled pork lasagne

A legszaftosabb pulled pork szendvics

Pulled porkos tortilla

Ha tetszett a karácsonyi pulled porkos szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése