Hirdetés

Hozzávalók

8
adaghoz
1.2 kg sertéscomb-vagy lapocka

A fűszerkeverékhez/pasztához:

2 ek barna cukor
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt feketebors
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
2 tk fokhagymapor
30 g só
1 tk sűrített paradicsom
4 ek olaj + a pirításhoz
4 ek víz
1 fej vöröshagyma
150 ml víz
100 ml ketchup (125 g)
1 ek szójaszósz
2 ek bor- vagy almaecet
2 ek Worcester szósz

Az összeszereléshez:

szendvics buci
majonéz, sajt, csemegeuborka
Hirdetés

A legszaftosabb pulled pork szendvics

Ki ne szeretné a cuccos szendvicseket és a szaftos húsokat? Mi imádjuk, szóval Zé pulled pork szendvicseit is pillanatok alatt bepusziltuk. Szaftimádóknak kötelező!
Hirdetés

Hozzávalók

8
adaghoz
1.2 kg sertéscomb-vagy lapocka

A fűszerkeverékhez/pasztához:

2 ek barna cukor
2 tk pirospaprika
1 tk őrölt feketebors
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk őrölt római kömény
1 tk őrölt koriander
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
2 tk fokhagymapor
30 g só
1 tk sűrített paradicsom
4 ek olaj + a pirításhoz
4 ek víz
1 fej vöröshagyma
150 ml víz
100 ml ketchup (125 g)
1 ek szójaszósz
2 ek bor- vagy almaecet
2 ek Worcester szósz

Az összeszereléshez:

szendvics buci
majonéz, sajt, csemegeuborka

A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, 4 evőkanál olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba. Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepírítjük a hús minden oldalát. Miközben pirul a comb, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester szószt és a szójaszószt. Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd ha elkezd rotyogni, bedobjuk a lábast a 130 fokos sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk. Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokként) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük a húst, vigyázva, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé. (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekre is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!)

Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk rá a húsból egy jó adagot, erre megy a pulled pork szósz, majd egy szelet sajt, kis majonézt és a csemegeubit is rászeleteljük. Az egészet összemelegítjük sütőben/mikróban és már ehetjük is!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások