A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 1.2 kg sertéscomb vagy -lapocka
A fűszerkeverékhez/pasztához:
- 2 ek barna cukor
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 2 tk fokhagymapor
- 20 g só
- 1 tk sűrített paradicsom
- 4 ek étolaj + a pirításhoz
- 4 ek víz
- 1 fej vöröshagyma ((130 g/fej))
- 150 ml víz
- 100 ml ketchup (125 g)
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek bor- vagy almaecet
- 2 ek Worcester-szósz
Az összeszereléshez:
- 8 db szendvicsbuci
- 4 ek majonéz
- 50 g szeletelt cheddar sajt
- 4 db csemegeuborka
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 1.2 kg sertéscomb vagy -lapocka
A fűszerkeverékhez/pasztához:
- 2 ek barna cukor
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 tk őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoranna
- 2 tk fokhagymapor
- 20 g só
- 1 tk sűrített paradicsom
- 4 ek étolaj + a pirításhoz
- 4 ek víz
- 1 fej vöröshagyma ((130 g/fej))
- 150 ml víz
- 100 ml ketchup (125 g)
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek bor- vagy almaecet
- 2 ek Worcester-szósz
Az összeszereléshez:
- 8 db szendvicsbuci
- 4 ek majonéz
- 50 g szeletelt cheddar sajt
- 4 db csemegeuborka
A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba. Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk és lepirítjuk a hús minden oldalát. Miközben pirul a hús, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester-szószt és a szójaszószt. Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd amikor elkezd rotyogni, alufóliával lefedjük a lábast, és betesszük a 130 fokra előmelegített sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk.
Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokban) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon a hús és ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekhez is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!)
Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk rá a húsból egy jó adagot, erre megy a pulled pork szósz, majd egy szelet sajt, kis majonézt és a csemegeubit is rászeleteljük. Az egészet összemelegítjük sütőben/mikróban, és már ehetjük is!
Ha tetszett a legszaftosabb pulled pork szendvics receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a szendvicsreceptek is érdekelhetnek:
Full extrás spenótos-sajtos bundáskenyér-szendvics