Hozzávalók
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- 2 - 3 ek olaj
- 4 szelet vörös cheddar
Az összeszereléshez
- 4 db hamburgerzsemle
- 2 ek ketchup
- 2 ek mustár
- ½ fej hagyma (kisebb)
- 12 karika savanyú uborka
Klasszik sajtburger
Hozzávalók
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- 2 - 3 ek olaj
- 4 szelet vörös cheddar
Az összeszereléshez
- 4 db hamburgerzsemle
- 2 ek ketchup
- 2 ek mustár
- ½ fej hagyma (kisebb)
- 12 karika savanyú uborka
A húst 4 egyenlő részre osztjuk, és hamburgerpogácsát formázunk belőlük. A hagymát apró kockákra vágjuk. A bucik alját és tetejét egy száraz, tapadásmentes serpenyőben, magas hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk.
A hamburgerhúsokat alaposan sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten elkezdjük pirítani az olajon. Kb. 4-5 perc pirítás után megfordítjuk, ráhelyezzük a sajtot, és így is pirítjuk még pár percig.
A bucik aljába teszünk fél evőkanál ketchupot és mustárt, szórunk bele egy kevés aprított hagymát, ráhelyezzük a húst, teszünk rá 3 szelet uborkát, és lefedjük a zsemlék tetejével.
Ha tetszett a klasszik sajtburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!