Szendvics

Mammerburger

Mammer burger

Hozzávalók
A bucihoz
100 ml
tej
1 tk
instant élesztő
0.5 ek
kristálycukor
250 g
finomliszt
0.5 tk
1 db
tojás
25 ml
étolaj
A tetejére
1 db
tojás
1 tk
szezámmag
A húspogácsához
100 g
kenyérszalonna
500 g
darált sertéshús
2 tk
fűszerpaprika
3 tk
2 tk
őrölt fűszerkömény
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
A szószhoz
2 ek
majonéz
1 ek
dijoni mustár
só, bors
1 tk
citromlé
Az összeállításhoz
80 g
rukkola
4 szelet
pármai sonka
1 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
4 db
camembert sajt
2 db
paradicsom
(90 g/db)
3 ek
eperlekvár

Elkészítés

A Mammer burgerheztejet meglangyosítjuk, és belekeverjük az élesztőt és a cukrot. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a sóval és a tojással, hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani. Ha körülbelül összeállt, hozzáadjuk az olajat is. Lágy, de nem ragacsos, feszes felületű tésztát dagasztunk belőle, és langyos, huzatmentes helyen, letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni, ez körülbelül 45 perc.

Ha megkelt a tészta, óvatosan deszkára borítjuk és 4 részre osztjuk. Mindegyikből darabból kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk, aminek az egyik végéből hurkot formázunk, a másik, hosszú végét pedig 2-3-szor áthúzzuk ezen a hurkon. A két tésztavéget összecsípjük, és az így kapott bucikat sütőpapíros tepsire rakjuk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és további 30 percet hagyjuk kelni. Ha letelt az idő, lekenjük őket egy felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a bucikat kb. 15 perc alatt.

Húspogácsa

A húspogácsához a szalonnát apró kockákra vágjuk és egy tálba tesszük a darált hússal, a fűszerekkel és a reszelt fokhagymával együtt. Összegyúrjuk, hagyjuk kicsit pihenni, majd 4 egyforma méretű pogácsát formázunk belőle.

A szósz hozzávalóit egy tálban kikeverjük. 

A húspogácsákat közepesen forró, száraz serpenyőben elkezdjük megsütni. Mivel sertéshússal dolgozunk, figyeljünk rá, hogy alaposan süssük át őket! A camembert sajtokat grillserpenyőben megpirítjuk, és jöhet a burgerek összeállítása. 

A zsemléket kettévágjuk, az aljukat megkenjük szósszal. Erre jöhet egy adag rukkola, majd a húspogácsa és egy szelet sonka. Felkarikázott lila hagymával folytatjuk a sort, amire rápakoljuk a camembert sajtot, erre pár karika paradicsomot, majd egy kis eperlekvárt teszünk, és végül a bucik tetejével zárjuk a burgereket.

mammer-burger
Mammer burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihetetés: 45 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc

További burgeres receptek:

PB&J burger

Fish and chips burger

Rozmaringos-almás sertésburger

www.streetkitchen.hu

Ezt a szendót Bürgés Tomi azzal a céllal készítette, hogy egy kicsit a vidék ízeire emlékeztessen, de azért mégis megmaradjon a burger mivoltja, így lett belőle Mammer burger.

Hozzávalók

4 darab burgerhez
A bucihoz
100 ml
tej
1 tk
instant élesztő
0.5 ek
kristálycukor
250 g
finomliszt
0.5 tk
1 db
tojás
25 ml
étolaj
A tetejére
1 db
tojás
1 tk
szezámmag
A húspogácsához
100 g
kenyérszalonna
500 g
darált sertéshús
2 tk
fűszerpaprika
3 tk
2 tk
őrölt fűszerkömény
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
A szószhoz
2 ek
majonéz
1 ek
dijoni mustár
só, bors
1 tk
citromlé
Az összeállításhoz
80 g
rukkola
4 szelet
pármai sonka
1 fej
lila hagyma
(80 g/fej)
4 db
camembert sajt
2 db
paradicsom
(90 g/db)
3 ek
eperlekvár

A Mammer burgerheztejet meglangyosítjuk, és belekeverjük az élesztőt és a cukrot. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a sóval és a tojással, hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani. Ha körülbelül összeállt, hozzáadjuk az olajat is. Lágy, de nem ragacsos, feszes felületű tésztát dagasztunk belőle, és langyos, huzatmentes helyen, letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni, ez körülbelül 45 perc.

Ha megkelt a tészta, óvatosan deszkára borítjuk és 4 részre osztjuk. Mindegyikből darabból kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk, aminek az egyik végéből hurkot formázunk, a másik, hosszú végét pedig 2-3-szor áthúzzuk ezen a hurkon. A két tésztavéget összecsípjük, és az így kapott bucikat sütőpapíros tepsire rakjuk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és további 30 percet hagyjuk kelni. Ha letelt az idő, lekenjük őket egy felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a bucikat kb. 15 perc alatt.

Húspogácsa

A húspogácsához a szalonnát apró kockákra vágjuk és egy tálba tesszük a darált hússal, a fűszerekkel és a reszelt fokhagymával együtt. Összegyúrjuk, hagyjuk kicsit pihenni, majd 4 egyforma méretű pogácsát formázunk belőle.

A szósz hozzávalóit egy tálban kikeverjük. 

A húspogácsákat közepesen forró, száraz serpenyőben elkezdjük megsütni. Mivel sertéshússal dolgozunk, figyeljünk rá, hogy alaposan süssük át őket! A camembert sajtokat grillserpenyőben megpirítjuk, és jöhet a burgerek összeállítása. 

A zsemléket kettévágjuk, az aljukat megkenjük szósszal. Erre jöhet egy adag rukkola, majd a húspogácsa és egy szelet sonka. Felkarikázott lila hagymával folytatjuk a sort, amire rápakoljuk a camembert sajtot, erre pár karika paradicsomot, majd egy kis eperlekvárt teszünk, és végül a bucik tetejével zárjuk a burgereket.

mammer-burger
Mammer burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihetetés: 45 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc

További burgeres receptek:

PB&J burger

Fish and chips burger

Rozmaringos-almás sertésburger

Ha tetszett a Mammer burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept