Hozzávalók
- 2 db burgonya (200 g/db)
- 4 szelet tőkehalfilé (120 g/szelet)
- 50 g finomliszt
- 8 db 16/20-as tisztított garnéla
- 4 db hónapos retek
- 0.25 fej jégsaláta
- 4 db hamburgerzsemle
A tartármártáshoz
- 3 ek majonéz
- 200 g tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk kristálycukor
- 1 tk citromlé
- só, bors
- ½ csokor snidling
A smashed borsóhoz
- 200 g fagyasztott borsó
- 30 g vaj
- 0.25 csokor menta
- 2 tk citromlé
- só, bors
A sörtésztához
- 100 g finomliszt
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 100 g étkezési keményítő
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 1 tk currypor
- 250 ml hideg barna sör
Hozzávalók
- 2 db burgonya (200 g/db)
- 4 szelet tőkehalfilé (120 g/szelet)
- 50 g finomliszt
- 8 db 16/20-as tisztított garnéla
- 4 db hónapos retek
- 0.25 fej jégsaláta
- 4 db hamburgerzsemle
A tartármártáshoz
- 3 ek majonéz
- 200 g tejföl
- 1 tk mustár
- 1 tk kristálycukor
- 1 tk citromlé
- só, bors
- ½ csokor snidling
A smashed borsóhoz
- 200 g fagyasztott borsó
- 30 g vaj
- 0.25 csokor menta
- 2 tk citromlé
- só, bors
A sörtésztához
- 100 g finomliszt
- ½ csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- 100 g étkezési keményítő
- só, bors
- 1 tk chilipor
- 1 tk currypor
- 250 ml hideg barna sör
A fish and chips burger első lépéseként az alaposan megmosott burgonyát egy mandolinnal vékonyan leszeleteljük és hideg vízbe áztatjuk 30 percre. Közben kétszer cserélünk rajta vizet. A tartárhoz a hozzávalókat összekeverjük a finomra vágott snidlinggel, és felhasználásig a hűtőbe rakjuk.
A borsót bő vízben puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet. Hagyjuk még 5 percig párolódni a saját hőjétől, aztán hozzáadjuk a vajat, a felaprított mentát, a citromlevet és sózzuk, borsozzuk. Egy burgonyatörő segítségével durván összetörjük.
A fish and chips elkészítése:
A sörtésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sört is. Figyeljünk rá, hogy ne keverjük túl, mert akkor kemény csirizes állagot kapunk. A tőkehalszeleteket szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk, belemártjuk a sörtésztába, és bő, 180 fokos olajban oldalankén 3-4 perc alatt készre sütjük. A rákokat ugyanilyen módon bebundázzuk, és szintén kisütjük a bő olajban.
A burgonyaszeletekről leitatjuk a vizet, és ezeket is kisütjük az olajban. A retket felkarikázzuk, a salátát pedig vékony csíkokra vágjuk, és jöhet a hambi összeállítása.
A kettévágott zsemlék aljára rakjuk a borsót, erre jöhet pár szelet retek, egy adag saláta és egy szelet hal. Megpakoljuk burgonyachipsszel és ráktempurával, és az egészet meglocsoljuk a tartármártással. Lezárjuk a buci tetejével, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a fish and chips burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több izgalmas halas burger vár az oldalunkon:
Lazacburger sült édeskrumplival
Halas burger egy isteni remulád mártással