Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 400 g darált marhahús
- só
- 1 tk chipotle chilipehely
- 1 ek étolaj
- 2 szelet cheddar sajt
- 2 db hamburgerbuci
- 3 ek mogyoróvaj
- 3 ek áfonyalekvár
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 4 tk pirított hagyma
Hozzávalók
- 4 szelet bacon
- 400 g darált marhahús
- só
- 1 tk chipotle chilipehely
- 1 ek étolaj
- 2 szelet cheddar sajt
- 2 db hamburgerbuci
- 3 ek mogyoróvaj
- 3 ek áfonyalekvár
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 4 tk pirított hagyma
Így készül a PB&J burger.
A bacont hideg serpenyőben kezdve, közepes lángon lepirítjuk, a serpenyőt és a zsírt pedig félrerakjuk, hogy várjon picit a hamburgerhúsokra.
A húsból 2 db, ujjnyi vastag pogácsát formázunk, hintünk rá egy kevés sót és chipotle chilipelyhet, aztán szintén közepes lángon lepirítjuk a baconből kiolvadt zsír és olaj keverékén, oldalanként 2-3 perc alatt. Végül rátesszük a cheddart, lefedjük és kb. fél perc alatt ráolvasztjuk.
A hamburgerbucikat kettényessük és forró serpenyőben lepirítjuk őket a hússütés után visszamaradt zsíron. A bucik alját megkenjük egy kevés mogyoróvajjal, a tetejüket pedig áfonyalekvárral. Az aljakra helyezzük a húsokat, arra jöhet a pirított bacon, teszünk rá szeletekre vágott lila hagymát és pirított hagymát, és végül megkoronázzuk a bucitetőkkel.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a PB&J burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!