A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húspogácsához
- 1 db alma (180 g/db)
- ½ csokor petrezselyem
- 2 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g darált sertéshús
- só, bors
A pácolt lila hagymához
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db lime
- só
A baconlekvárhoz
- 250 g bacon
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 200 ml almaecet
- 200 g barna cukor
- 100 ml kávé
- 100 ml rum
A szószhoz
- 1 db savanyú uborka
- 120 g majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek ketchup
- ½ tk őrölt fűszerpaprika
- ½ tk fokhagyma-granulátum
- 1 csipet Cayenne-bors
Az összeállításhoz
- 2 szelet cheddar ízű toast sajt
- 1 ek majonéz
- 2 db hamburgerzsemle
- 15 g salátamix
- 2 szelet sonka
- 2 db tojás
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húspogácsához
- 1 db alma (180 g/db)
- ½ csokor petrezselyem
- 2 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g darált sertéshús
- só, bors
A pácolt lila hagymához
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db lime
- só
A baconlekvárhoz
- 250 g bacon
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 200 ml almaecet
- 200 g barna cukor
- 100 ml kávé
- 100 ml rum
A szószhoz
- 1 db savanyú uborka
- 120 g majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek ketchup
- ½ tk őrölt fűszerpaprika
- ½ tk fokhagyma-granulátum
- 1 csipet Cayenne-bors
Az összeállításhoz
- 2 szelet cheddar ízű toast sajt
- 1 ek majonéz
- 2 db hamburgerzsemle
- 15 g salátamix
- 2 szelet sonka
- 2 db tojás
Így készül a rozmaringos-almás sertésburger.
A húspogácsához az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a zöldfűszereket és a fokhagymát apróra vágjuk, és mindent hozzáadunk a darált sertéshúshoz, majd sózzuk, borsozzuk. Alaposan összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük.
A pácolt lila hagymához vékonyra szeleteljük a hagymát, sózzuk és ráfacsarjuk a lime-ok levét. Átkeverjük és félretesszük pihenni.
A baconlekvárhoz apró kockára vágjuk a vöröshagymát és a bacont is. Egy serpenyőben lepirítjuk a bacont és a hagymát, majd mehet rá a többi hozzávaló is, és kb. 20 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A szószhoz az uborkát apró kockára vágjuk és összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a ketchuppal és a fűszerekkel.
Miután elkészültek a hambi elemei, elővesszük a húst a hűtőből és 2 db hamburgerpogácsát formázunk belőle. Forró grillen, oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük.
Miután megfordítottuk a húspogácsát, az utolsó 2 percben rátesszük a sajtszeleteket, hogy szépen ráolvadjanak.
Miközben sül a hús, elő tudunk készülni az összeállításhoz. Megkenjük majonézzel a két hamburgerbuci tetejét és alját is, és aranybarnára pirítjuk a grillen. A sonkát lepirítjuk egy picit és kevés olajon készítünk 2 tükörtojást.
Tálalás:
És kezdődhet is a hamburger felépítése! A buci aljára és tetejére bőven teszünk a szószból, majd megágyazunk a salátával, erre helyezzük a sajtos húspogácsát, ízlés szerint teszünk rá a baconlekvárból, és megkoronázzuk a sonkával és a tükörtojással, mielőtt a buci tetejét is rátennénk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a rozmaringos-almás sertésburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!