Szendvics

Pucérburgerwhiskey-mártással

Pucér burger whiskey-mártással

Hozzávalók
300 ml
habtejszín
A hamburgerhez
400 g
darált marhahús
1 ek
olaj
só, bors
4 szelet
vörös cheddar
1 db
paradicsom
(kb. 160 g / db)
1 fej
szívsaláta
1 fej
hagyma
(kb. 140 g / fej)
A mártáshoz
2 tk
paradicsompüré
1 tk
mustár
20 g
vaj
(1 ek = 20 g)
2 tk
méz
50 ml
whiskey
só, bors
0.25 db
frissen őrölt szerecsendió
0.25 db
citrom leve
A körethez
250 g
chipsburgonya
1 csipet
olaj a sütéshez

Elkészítés

A pucér burger elkészítéséhez a húst 2 húspogácsává formázzuk, majd egy forró serpenyőben, 1 evőkanál olajon mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Fordítás után rárakjuk a sajtszeleteket, és így tesszük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 6-8 percre.

Közben a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedelt salátát, a felszeletelt paradicsomot és hagymát.

Az ezután visszamaradt zsiradékra teszünk egy kanál paradicsompürét, egy kevés mustárt és a vajat. Ezt kicsit lepirítjuk, majd rátesszük a mézet, ráöntjük a whiskey-t, és begyújtjuk, azaz flambírozzuk. Felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kis szerecsendiót, és belefacsarjuk a citrom levét.

A chipset bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt kisütjük, majd törlőpapíron leszárítjuk. A húst kivesszük a sütőből, a tetején a pirított zöldségekkel és mártással meglocsolva tálaljuk, mellé a friss, ropogós chipset kínáljuk.

pucer-burger
Pucér burger

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Még több junk:

Chilis babos hamburger

Mirelit rántott húsos tortilla coleslaw salátával

Baconös-juhtúrós háromszög

www.streetkitchen.hu

Pucér burger és egy villámgyors, isteni whisky-mártás egy percben. Hűvös estékre pont ideális választás!

Hozzávalók

2 főre
300 ml
habtejszín
A hamburgerhez
400 g
darált marhahús
1 ek
olaj
só, bors
4 szelet
vörös cheddar
1 db
paradicsom
(kb. 160 g / db)
1 fej
szívsaláta
1 fej
hagyma
(kb. 140 g / fej)
A mártáshoz
2 tk
paradicsompüré
1 tk
mustár
20 g
vaj
(1 ek = 20 g)
2 tk
méz
50 ml
whiskey
só, bors
0.25 db
frissen őrölt szerecsendió
0.25 db
citrom leve
A körethez
250 g
chipsburgonya
1 csipet
olaj a sütéshez

A pucér burger elkészítéséhez a húst 2 húspogácsává formázzuk, majd egy forró serpenyőben, 1 evőkanál olajon mindkét oldalát alaposan megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Fordítás után rárakjuk a sajtszeleteket, és így tesszük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 6-8 percre.

Közben a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedelt salátát, a felszeletelt paradicsomot és hagymát.

Az ezután visszamaradt zsiradékra teszünk egy kanál paradicsompürét, egy kevés mustárt és a vajat. Ezt kicsit lepirítjuk, majd rátesszük a mézet, ráöntjük a whiskey-t, és begyújtjuk, azaz flambírozzuk. Felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kis szerecsendiót, és belefacsarjuk a citrom levét.

A chipset bő, 170 fokos olajban 2-3 perc alatt kisütjük, majd törlőpapíron leszárítjuk. A húst kivesszük a sütőből, a tetején a pirított zöldségekkel és mártással meglocsolva tálaljuk, mellé a friss, ropogós chipset kínáljuk.

pucer-burger
Pucér burger

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Még több junk:

Chilis babos hamburger

Mirelit rántott húsos tortilla coleslaw salátával

Baconös-juhtúrós háromszög

Ha tetszett a Pucér burger whiskey-mártással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept