Hozzávalók
A coleslaw-hoz
- 300 g fejes káposzta
- ½ ek só
- 30 g répa
- 130 g tejföl
- 70 g majonéz
- 20 g porcukor
- 0.25 db citrom leve
- A rántott húshoz
- 4 kis szelet mirelit rántott hús (kb. 90 g / szelet)
- bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 2 db tortillalap
Hozzávalók
A coleslaw-hoz
- 300 g fejes káposzta
- ½ ek só
- 30 g répa
- 130 g tejföl
- 70 g majonéz
- 20 g porcukor
- 0.25 db citrom leve
- A rántott húshoz
- 4 kis szelet mirelit rántott hús (kb. 90 g / szelet)
- bő olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 2 db tortillalap
A mirelit rántott húsos tortilla elkészítéséhez először a coleslaw-t dobjuk össze: a káposztát késsel vékony szeletekre vágjuk, majd lesózzuk, és félretesszük 15 percre. Ha letelt az idő, átmossuk, és amennyire csak tudjuk, kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt répát, a tejfölt, a majonézt, a porcukrot és a citrom levét. Végül az egészet alaposan összekeverjük. Kóstoljuk meg, és ha véletlenül nem elég sós, akkor sózzuk.
Az olajat 170 fokra melegítjük, és a húsokat 4-5 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk róluk a felesleges olajat.
Gondolatban 4 egyenlő részre osztjuk a tortillát, amit alul, „6 óránál” bevágunk. A bal alsó negyedbe helyezünk egy húst, majd felhajtjuk. A jobb felső negyedbe kanalazunk a salátából, és erre is ráhajtjuk a húsos részt. Végül a jobb alsó negyedbe is teszünk egy húst, és erre is ráhajtjuk a tortillát, egy „háromszöget” képezve ezzel. Már nincs is más dolgunk, mint felmarkolni jó pár szalvétát, és akár útközben, akár kényelmesen az asztalnál befalni ezt az igazán laktató „kis” szendvicset.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a mirelit rántott húsos tortilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tortilla:
Sonkás-sajtos tortilla
Gyümölcsös grillezett tortilla pillecukorral
Almáspite-tortilla