Hozzávalók
- 200 g szeletelt bacon
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma (kb. 160 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g juhtúró
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés/csomag)
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 200 g szeletelt bacon
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma (kb. 160 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 200 g juhtúró
- 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés/csomag)
- 1 db tojás
A juhtúrós háromszög elkészítéséhez először a tölteléket kell összeállítanunk. Ehhez a bacont apróra vágjuk, és az olajon, egy közepes lángon hevített serpenyőben ropogósra pirítjuk. Kiszedjük, a zsírján pedig megdinszteljük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, közben enyhén sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a juhtúróval és a pirított baconnel.
A leveles tésztát 12 db, egyforma nagyságú négyzetre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk, átlósan félbehajtjuk a tésztát, majd egy lisztezett villával összenyomkodjuk a széleit.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a háromszögeket, 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, majd kivesszük, hagyjuk langyosra hűlni, és már fogyaszthatjuk is.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a baconös-juhtúrós háromszög receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!