Hozzávalók
A pulled csirkecombhoz
- 4 db csirkecombfilé
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- 100 g mustár
- 1 ek almaecet
- 2 ek méz
- só, bors
- 200 ml száraz fehérbor
- 200 ml csirkealaplé
A házi ranch szószhoz
- 3 ek görög joghurt
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor snidling
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- só, bors
- ½ tk őrölt, sárga mustármag
- ½ ek kapor
Az összeállításhoz
- 2 db ciabatta
- 1 ek olívaolaj
- 0.25 fej jégsaláta
- ½ fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
Hozzávalók
A pulled csirkecombhoz
- 4 db csirkecombfilé
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- 100 g mustár
- 1 ek almaecet
- 2 ek méz
- só, bors
- 200 ml száraz fehérbor
- 200 ml csirkealaplé
A házi ranch szószhoz
- 3 ek görög joghurt
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk dijoni mustár
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor snidling
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- só, bors
- ½ tk őrölt, sárga mustármag
- ½ ek kapor
Az összeállításhoz
- 2 db ciabatta
- 1 ek olívaolaj
- 0.25 fej jégsaláta
- ½ fej lila hagyma
- 1 db paradicsom
A tépett csirkés szendvics elkészítéséhez a csirkecombokat tepsibe tesszük, a fűszerpaprikát elkeverjük a mustárral, az almaecettel és a mézzel, sózzuk, borsozzuk, és alaposan bekenjük vele a csirkecombokat. Aláöntjük a bort és az alaplevet, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Lefedve kb. 1 órán keresztül sütjük, míg a hús omlós nem lesz. Ha kész, a szaftot leöntjük a húsokról és félretesszük későbbi felhasználásra.
Két villával szálaira tépkedjük a csirkecombokat, öntünk rá egy keveset a félretett szaftból, sózzuk, borsozzuk és visszarakjuk a sütőbe pirulni kb. 30 percre úgy, hogy 10 percenként átforgatjuk, hogy mindenhol szépen megpiruljon.
A ranch szószhoz az olívaolajat és a mustárt összekeverjük a görög joghurttal,
belevágjuk a friss zöldfűszereket és az újhagymát, és belereszeljük a fokhagymát is.
Hozzákeverjük egy citrom kifacsart levét és fele reszelt héját, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az őrölt mustármagot és kaprot is.
Az összeállításhoz a ciabatták mindkét felét megkenjük olívaolajjal, és egy közepesen forró, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Pár levél csíkozott jégsalátát rakunk a szendvicsek aljára, megpakoljuk a tépett csirkecombbal, és jó vastagon nyakon öntjük a ranch szósszal. Végül jöhet pár karika paradicsom és lila hagyma, majd a ciabatta teteje.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 1 óra 30 perc
Ha tetszett a tépett csirkés szendvics házi ranch szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több cuccos szendvics:
Cuccos rántott csirkemelles szendvics