Hozzávalók
A húshoz
- 1 l víz
- 100 g só
- 2 db libacomb
- 1 db libamell
- 1 kg libazsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- 1 tk egész bors
- 4 db babérlevél
A vinaigrette öntethez
- 4 ek vörösborecet
- 8 ek extraszűz olívaolaj
- 2 tk dijoni mustár
- 2 mk méz
- só, bors
A sütőtökös salátához
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 tk chilipaszta
- 500 g sütőtök
- só
- ½ csokor koriander
- 100 g parmezán
A céklachipshez
- 1 db cékla
- bő étolaj a sütéshez
- só
Hozzávalók
A húshoz
- 1 l víz
- 100 g só
- 2 db libacomb
- 1 db libamell
- 1 kg libazsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 3 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- 1 tk egész bors
- 4 db babérlevél
A vinaigrette öntethez
- 4 ek vörösborecet
- 8 ek extraszűz olívaolaj
- 2 tk dijoni mustár
- 2 mk méz
- só, bors
A sütőtökös salátához
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 1 tk chilipaszta
- 500 g sütőtök
- só
- ½ csokor koriander
- 100 g parmezán
A céklachipshez
- 1 db cékla
- bő étolaj a sütéshez
- só
A vízben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon, majd a húsokat a konfitálás előtt 3-4 órára belerakjuk ebbe a sóoldatba.
Egy mélyebb tepsibe kenünk egy kevés zsírt, majd jöhetnek a leöblített, szárazra törölt húsok. Rádobjuk a megroppantott fokhagymagerezdeket, a cikkekbe vágott vöröshagymát és a többi fűszert, és az egészet nyakon öntjük a felolvasztott zsírral. 160 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük, aztán 120 fokra csökkentjük a hőmérsékletet és így sütjük további 1 órát, majd 80 fokra vesszük vissza a hőt, és adunk neki még 1 órát. Végül kikapcsolt sütőben pihentetjük további 1 órát. Ezután kivesszük a zsírból a húsokat, és szálaira tépkedjük.
A vinaigrette hozzávalóit egy zárható befőttesüvegbe rakjuk, és alaposan összerázzuk.
A salátához egy serpenyőben lepirítjuk az olívaolajon a finomra vágott fokhagymát, a felkockázott paprikát és a chilipasztát kb. 3 perc alatt. Az 1 cm-es kockákra vágott sütőtököt bő, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, leszűrjük és kicsit lehűtjük. Összekeverjük a lepirított fokhagymás-chilis paprikával, az aprított korianderrel és a lereszelt parmezánnal, majd ráöntjük a vinaigrette felét.
A céklát alaposan megmossuk, és egy mandolinnal 2 mm vastagon felszeleteljük. Leitatjuk róla a nedvességet, bő forró olajban kisütjük, picit lecsepegtetjük és sózzuk. Ha szuper ropogósra szeretnénk a zöldségchipset, a megsült céklaszeleteket szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 200 fokra előmelegített sütőben 5 percet sütjük.
A hambik összeállítása
A kettévágott hamburgerbuci aljába halmozunk egy adag sütőtökös salátát, erre jöhet egy nagy adag tépett hús. Szedünk rá egy adag madársalit, amit nyakon öntünk vinaigrette-tel, majd ráhelyezünk pár szelet céklachipset és a buci tetejét.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Sütési idő: 4 óra
- Pihentetés: minimum 4 óra
Ha tetszett a tépett libahúsos burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!