Hozzávalók
A srirachás coleslaw-hoz
- 0.25 fej lila káposzta (500 g/fej)
- 0.25 fej fehér káposzta (500 g/fej)
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 200 g majonéz
- 200 g tejföl
- 1 ek Worcester-szósz
- 1 ek méz
- só, bors
- 1 mk fokhagymapor
- 1 tk almaecet
- 1 ek sriracha szósz
- ½ db citrom leve
- 2 fej salottahagyma (50 g/fej)
A japán gombaszószhoz
- 2 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 200 g shiitake gomba
- 4 ek ketchup
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek fehérbor
- 1 ek mirin
- 2 ek méz
- 2 cm gyömbér
A húshoz
- 4 szelet mangalica hosszúkaraj (150 g/szelet)
- só, bors
- 200 g finomliszt
- 2 db tojás
- 250 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerbuci
- 100 g savanyított bambuszrügy
Hozzávalók
A srirachás coleslaw-hoz
- 0.25 fej lila káposzta (500 g/fej)
- 0.25 fej fehér káposzta (500 g/fej)
- 2 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 200 g majonéz
- 200 g tejföl
- 1 ek Worcester-szósz
- 1 ek méz
- só, bors
- 1 mk fokhagymapor
- 1 tk almaecet
- 1 ek sriracha szósz
- ½ db citrom leve
- 2 fej salottahagyma (50 g/fej)
A japán gombaszószhoz
- 2 ek étolaj
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 200 g shiitake gomba
- 4 ek ketchup
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek fehérbor
- 1 ek mirin
- 2 ek méz
- 2 cm gyömbér
A húshoz
- 4 szelet mangalica hosszúkaraj (150 g/szelet)
- só, bors
- 200 g finomliszt
- 2 db tojás
- 250 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerbuci
- 100 g savanyított bambuszrügy
A tonkatsu burger első lépéseként a coleslaw-hoz a káposztákat vékony csíkokra vágjuk, a répát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a zöldségeket egy nagyobb tálban összekeverjük.
Az öntethez kikeverjük a majonézt, a tejfölt, a Worcester-szószt, a mézet, sót, borsot, a fokhagymaport, az almaecetet, a sriracha szószt és belefacsarjuk a citrom levét. A kész öntetet a finomra vágott salottahagymával együtt az előkészített zöldségekhez keverjük. Fontos, hogy kicsit ízesebb legyen maga a szósz, mint amilyenre akarjuk a kész coleslaw-t, mert a zöldségek felvesznek ebből az ízből.
A gombát és a hagymát csíkokra vágjuk. Kevés olajon, serpenyőben először megpirítjuk a hagymát, majd a gombán kívül minden mást hozzáadunk. Pár perc főzés után mehet bele a gomba is, és az egészet sűrűre főzzük.
A hússzeleteket nem klopfoljuk, csak folpackot terítünk rá és kicsit kilapítjuk egy edény segítségével. Mindkét felét megszurkáljuk egy villával, és a szélén lévő zsírréteget bevagdossuk picit. Ezután bepanírozzuk, liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben, és bő kb. 160 fokos olajban megsütjük. Figyeljünk rá, hogy egyszerre csak 2-3 szeletet süssünk, és ha kész, 2 percet pihentessük.
Jöhet az összeállítás: a zsemléket kettévágjuk, az aljukra rakunk egy nagy adag gombaszószt. Erre rápakoljuk a hússzeleteket, majd jöhet egy adag coleslaw és pár szelet bambuszrügy. Végül lezárjuk a zsemlék tetejével, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a tonkatsu burger csípős coleslaw-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!