Hozzávalók
A salátához
- 50 g jégcsapretek
- 100 g fehér káposzta
- 3 tk kristálycukor
- 50 ml rizsecet
- 150 ml víz
- só
A húshoz
- 300 g szűzpecsenye
- só
- 2 db tojás
- 1 ek víz
- 4 ek finomliszt
- 6 - 8 ek pankomorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A szószhoz
- 3 ek ketchup
- 2 tk Worcester-szósz
- 2 tk szójaszósz
- 1 tk mustár
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk gyömbérpor
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerbuci
Hozzávalók
A salátához
- 50 g jégcsapretek
- 100 g fehér káposzta
- 3 tk kristálycukor
- 50 ml rizsecet
- 150 ml víz
- só
A húshoz
- 300 g szűzpecsenye
- só
- 2 db tojás
- 1 ek víz
- 4 ek finomliszt
- 6 - 8 ek pankomorzsa
- bő étolaj a sütéshez
A szószhoz
- 3 ek ketchup
- 2 tk Worcester-szósz
- 2 tk szójaszósz
- 1 tk mustár
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- 1 tk gyömbérpor
Az összeállításhoz
- 2 db hamburgerbuci
A tonkatsu burger első lépéseként a salátához felcsíkozzuk a jégcsapretket és a káposztát. A cukrot, a rizsecetet és a vizet összekeverjük egy kevés sóval, és ebbe a marinádba beleforgatjuk a zöldségeket.
A szűzpecsenyéből két darab, egyujjnyinál kicsit vastagabb szeletet vágunk, minimálisan megütögetjük egy klopfolóval, és megsózzuk. A tojásokat egy evőkanál vízzel felverjük, aztán a húsokat előbb a lisztbe, utána a tojásba, végül pankomorzsába forgatjuk, majd 170-180 fokra hevített bő olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz összekeverjük a ketchupot a Worcester-szósszal, a szójaszósszal, a mustárral, a fokhagymaporral és a gyömbérporral.
A bucikat félbevágjuk, majd egy száraz, forró serpenyőben megpirítjuk a vágott felületüket, és jöhet a burgerek összeállítása. A bucik alját és tetejét megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a húst, halmozunk rá a káposztasalátából, és jöhet rá zárásként a bucik teteje.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!