Szendvics

Zé-félehúsvétiburger

Zé-féle húsvéti burger

Hozzávalók
30 g
vaj
20 g
vaj
A tormás majonézhez
2 db
tojássárgája
0.5 tk
mustár
kb. 0,5 db citrom leve
300 ml
semleges ízű étolaj
1 csipet
fehér bors
2 ek
hideg víz
3 tk
ecetes reszelt torma
1 ek
tejföl
A tépett sonkához
300 g
főtt-füstölt tarja
1 ek
étolaj
2 ek
1 ek
ketchup
1 ek
víz
A tojáshoz
4 ek
étolaj
2 db
tojás
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsemle
100 g
bébispenót

Elkészítés

A húsvéti burger elkészítéséhez először a tojássárgájákat és a mustárt habverővel kikeverjük pár csepp citromlével és sóval. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele, és jól kidolgozzuk. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adunk hozzá még egy kis citromlevet és belekeverjük a vizet is. Végül hozzáadjuk a tormát és a tejfölt.

A főtt-füstölt tarját szálaira tépkedjük és egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük lepirítani, majd hozzákeverjük a BBQ-szószt, a ketchupot, a vizet, és közepes lángon ragacsosra pirítjuk.

A tojásokhoz egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a vajat is. Beleütjük a tojásokat és rázogatva, hogy a tojás tetejét is érje a forró zsiradék, készre sütjük. 

A hamburgerzsemlét kettévágjuk és mindkét felét megkenjük a tormás majonézzel. Egy közepesen forró serpenyőben elkezdjük lepirítani, és közben dobunk mellé egy kevés vajat.

Következhet is a burger összeállítása: a megpirított buci aljára jöhet egy adag spenótlevél, aztán a tépett sonka, egy sült tojás és egy jó adag majonéz, majd a buci teteje.

Tipp: A házi majonéz hűtőben 1-2 napig simán eláll, és a húsvéti hidegtálhoz tökéletesen felhasználható.
husveti-burger
Zé-féle húsvéti burger (Fotó: Street Kitchen)
  •  Elkészítési idő: 30 perc

Bírod Zé megúszós, ultragyors receptjeit? Akkor a húsvéti burger után jöhetnek ezek is!

Tavaszi vega pad thai

Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel

Mézes-mustáros-csirkés tészta egy serpenyőben

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Húsvéti sonkás kaja még sosem volt ennyire szexi! Az omlósra főtt sonkacsíkokat ropogósra pirítjuk egy jó adag barbecue-szósszal, majd az egészet megküldjük házi tormás majonézzel. Na, összefutott már a nyál a szátokban? 😀

Hozzávalók

2 főre
30 g
vaj
20 g
vaj
A tormás majonézhez
2 db
tojássárgája
0.5 tk
mustár
kb. 0,5 db citrom leve
300 ml
semleges ízű étolaj
1 csipet
fehér bors
2 ek
hideg víz
3 tk
ecetes reszelt torma
1 ek
tejföl
A tépett sonkához
300 g
főtt-füstölt tarja
1 ek
étolaj
2 ek
1 ek
ketchup
1 ek
víz
A tojáshoz
4 ek
étolaj
2 db
tojás
Az összeállításhoz
2 db
hamburgerzsemle
100 g
bébispenót

A húsvéti burger elkészítéséhez először a tojássárgájákat és a mustárt habverővel kikeverjük pár csepp citromlével és sóval. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, ügyelve arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele, és jól kidolgozzuk. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, adunk hozzá még egy kis citromlevet és belekeverjük a vizet is. Végül hozzáadjuk a tormát és a tejfölt.

A főtt-füstölt tarját szálaira tépkedjük és egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük lepirítani, majd hozzákeverjük a BBQ-szószt, a ketchupot, a vizet, és közepes lángon ragacsosra pirítjuk.

A tojásokhoz egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a vajat is. Beleütjük a tojásokat és rázogatva, hogy a tojás tetejét is érje a forró zsiradék, készre sütjük. 

A hamburgerzsemlét kettévágjuk és mindkét felét megkenjük a tormás majonézzel. Egy közepesen forró serpenyőben elkezdjük lepirítani, és közben dobunk mellé egy kevés vajat.

Következhet is a burger összeállítása: a megpirított buci aljára jöhet egy adag spenótlevél, aztán a tépett sonka, egy sült tojás és egy jó adag majonéz, majd a buci teteje.

Tipp: A házi majonéz hűtőben 1-2 napig simán eláll, és a húsvéti hidegtálhoz tökéletesen felhasználható.
husveti-burger
Zé-féle húsvéti burger (Fotó: Street Kitchen)
  •  Elkészítési idő: 30 perc

Bírod Zé megúszós, ultragyors receptjeit? Akkor a húsvéti burger után jöhetnek ezek is!

Tavaszi vega pad thai

Fodros keles, csicsókás, debrecenis egytálétel

Mézes-mustáros-csirkés tészta egy serpenyőben

Ha tetszett a Zé-féle húsvéti burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept