A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ág kakukkfű
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 500 ml csirkealaplé
- 300 g maccheroni tészta
- 150 ml tejszín
A tálaláshoz
- 0.25 csokor snidling
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ág kakukkfű
- 1 ek méz
- 1 ek mustár
- 500 ml csirkealaplé
- 300 g maccheroni tészta
- 150 ml tejszín
A tálaláshoz
- 0.25 csokor snidling
A mézes-mustáros-csirkés tészta első lépése, hogy a csirkemellet felkockázzuk, és elkezdjük lepirítani egy mélyebb serpenyőben az olajon. Mikor már kapott egy kis színt, a hús mellé dobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár perc pirítás után sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk a lehúzkodott kakukkfűleveleket is. Ezután hozzáadjuk a mézet és a mustárt, és felöntjük az alaplével.
Beleszórjuk a tésztát a keverékbe, és közepes lángon kevergetve addig főzzük, míg a tészta megpuhul és felszívja a folyadék nagy részét. Ezután felöntjük a tejszínnel, egyet forralunk rajta, és kész is vagyunk. Aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a mézes-mustáros-csirkés tészta egy serpenyőben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bejött a mézes-mustáros-csirkés tészta egy serpenyőben receptje? Megértjük, a méz és a mustár nagyon szuper párost alkotnak! mutatunk is még néhány példát rá, mennyire jól állnak egymásnak!
Mézes-mustáros-gyömbéres csirke
Mézes-mustáros pulykás szendvics
Mézes-mustáros csirkemellsaláta avokádóval