Az aglio e olio spagetti első lépéseként egy magas fazékban 2 liter vizet forralunk 2 evőkanál sóval. A lényeg, hogy annyira sós legyen, mint a tengervíz. Mikor felforrt, beletesszük a tésztát, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Ezalatt az olívaolajat közepes lángon felmelegítjük, majd beleszórjuk az aprított fokhagymát és a chilit. Kell a hő, hogy a zsírban oldódó íz és színanyagok kioldódjanak. Ezután a kész tésztát beleforgatjuk a fűszeres olajba, és átmerünk bele 1-2 kisebb merőkanállal a tészta főzővizéből, hogy szaftosabb legyen. Ezután alaposan megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és már tálalhatjuk is frissen reszelt vagy vékony forgácsokra vágott parmezánnal.
Az olasz konyha egyik titka, hogy kevés, de minőségi alapanyagból dobnak össze lenyűgöző kajákat. Az aglio e olio spagetti nevében például majdnem az összes hozzávaló szerepel, ami az elkészítéséhez szükséges: a tészta, a fokhagyma és az olívaolaj mellett egy kis chili és a fűszerek teszik tökéletessé az ízeket. A minimál hozzávalók pedig azt is garantálják, hogy egyszerűen és könnyen elkészítheted ezeket a kajákat, így akár egy hosszú nap végén is tökéletes komfort kaják lehetnek. Még több ilyen megúszós tésztát találsz az oldalunkon:
A legegyszerűbb dolgok néha a legnagyszerűbbek. Lehet extrázni garnélával vagy akár szarvasgombával, de anélkül is teljes értékű fogás.
Hozzávalók
4 főre
300 g
spagetti tészta
100 ml
olívaolaj
7 gerezd
fokhagyma
3 db
chilipaprika
só, bors
1 nagy csokor
petrezselyem
1
kis darab parmezán
Az aglio e olio spagetti első lépéseként egy magas fazékban 2 liter vizet forralunk 2 evőkanál sóval. A lényeg, hogy annyira sós legyen, mint a tengervíz. Mikor felforrt, beletesszük a tésztát, és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Ezalatt az olívaolajat közepes lángon felmelegítjük, majd beleszórjuk az aprított fokhagymát és a chilit. Kell a hő, hogy a zsírban oldódó íz és színanyagok kioldódjanak. Ezután a kész tésztát beleforgatjuk a fűszeres olajba, és átmerünk bele 1-2 kisebb merőkanállal a tészta főzővizéből, hogy szaftosabb legyen. Ezután alaposan megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, és már tálalhatjuk is frissen reszelt vagy vékony forgácsokra vágott parmezánnal.
Az olasz konyha egyik titka, hogy kevés, de minőségi alapanyagból dobnak össze lenyűgöző kajákat. Az aglio e olio spagetti nevében például majdnem az összes hozzávaló szerepel, ami az elkészítéséhez szükséges: a tészta, a fokhagyma és az olívaolaj mellett egy kis chili és a fűszerek teszik tökéletessé az ízeket. A minimál hozzávalók pedig azt is garantálják, hogy egyszerűen és könnyen elkészítheted ezeket a kajákat, így akár egy hosszú nap végén is tökéletes komfort kaják lehetnek. Még több ilyen megúszós tésztát találsz az oldalunkon:
Ha tetszett az Aglio e olio spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!