A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 200 g spagetti
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 120 g passata
- só, bors
- 0.25 csokor bazsalikom
- 100 g mozzarellagolyó
A 30 perces vacsorák támogatója a
A 30 perces vacsorák támogatója a
Hozzávalók
- 200 g spagetti
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 120 g passata
- só, bors
- 0.25 csokor bazsalikom
- 100 g mozzarellagolyó
A Margherita tészta elkészítése még megúszósabb, mint a pizza verzióé! Első lépésként a spagettit forrásban lévő, enyhén sós vízbe rakjuk főni, a csomagoláson jelzett útmutató alapján. Amíg készül a tészta, az olajat felhevítjük egy serpenyőben, beledobjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, belezúdítjuk a passatát, sózzuk, borsozzuk az alapot, és 5-6 percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön.
Ekkor a bazsalikom nagy részét csíkokra vágva belekeverjük a paradicsomos alapba, majd ebbe rakjuk a kifőtt tésztát, alaposan átforgatjuk és tányérokra szedjük. Rádobáljuk a mozzarellagolyókat, pár bazsalikomlevelet, és már ehetjük is!
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a pasta Margherita receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A Margherita nem más, mint az olaszok egyik szentháromsága: a paradicsom, a bazsalikom és a mozzarella triója. Leginkább a pizzáról lehet ismerős, a Margherita pizza az egyik legklasszikusabb nápolyi pizzafeltét. De hol van az kőbe vésve, hogy csak a korong alakú tésztalapot lehet megpakolni ezzel a három szuperül harmonizáló alapanyaggal? Próbáld ki ezeket a hasonló ízvilágú finomságokat is:
Caprese csirke sok-sok olvadó mozzarellával