Az egylábasos tejszínes-gombás tészta első lépéseként a vajat felolvasztjuk egy lábasban, és közepes hőmérsékleten lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a kiolvasztott, megmosott gombát, alaposan megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Beleszórjuk a frissen aprított kakukkfüvet és oregánót, és 3-4 percig forraljuk.
Felöntjük a tejjel, mehet bele a tészta is, és 8 percig főzzük. Mikor a tészta kicsit még keményebb, mint az al dente, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a sajt háromnegyedét. 2-3 percig még főzzük, és ezzel el is készültünk. A maradék reszelt sajttal, kakukkfűvel és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 30 perc