Tészták

Grenadírmars

Grenadírmars

Hozzávalók
250 g
tisztított burgonya
250 g
csuszatészta
1 ek
zsír
1 fej
hagyma
1 ek
pirospaprika
50 ml
tésztafőző víz
őrölt bors
1 csipet
őrölt kömény
A tálaláshoz
csemegeuborka

Elkészítés

A grenadírmarshoz, azaz a krumplis tésztához először a krumplit kockára vágjuk, és enyhén sós vízben, közepes lángon puhára főzzük, majd leszűrjük. A tésztát szintén enyhén sós, bő vízben fogkeményre főzzük (semmi esetre se főzzük teljesen készre), ezután leszűrjük, de a vízből egy keveset megtartunk.

Egy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a zsírt, megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük a főzőlapra, hozzáadjuk a megfőtt krumplit, amit egy villával darabosra törünk. Beletesszük a tésztát, felöntjük a főzővízzel és sózzuk, borsozzuk. Ne sajnáljuk a borsot! Végül ízesítjük a köménnyel, és magas lángon alaposan lepirítjuk, majd savanyúsággal tálaljuk.  

  • Elkészítési idő: 30 perc
grenadirmars
Grenadírmars (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Toszkán csirkés tészta

15 perces spenótos-ricottás penne

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

www.streetkitchen.hu

A legtöbb háztartásban mindig lapul a spájzban némi krumpli és tészta. Ehhez az ételhez igazán más nem is kell. Az elkészítésében egyetlen dolgot lehet elrontani, ha nem pörkölünk neki oda rendesen. Ebből az ételből tényleg nem hiányozhat a hasznos pörzsanyag. ;)

Hozzávalók

2 főre
250 g
tisztított burgonya
250 g
csuszatészta
1 ek
zsír
1 fej
hagyma
1 ek
pirospaprika
50 ml
tésztafőző víz
őrölt bors
1 csipet
őrölt kömény
A tálaláshoz
csemegeuborka

A grenadírmarshoz, azaz a krumplis tésztához először a krumplit kockára vágjuk, és enyhén sós vízben, közepes lángon puhára főzzük, majd leszűrjük. A tésztát szintén enyhén sós, bő vízben fogkeményre főzzük (semmi esetre se főzzük teljesen készre), ezután leszűrjük, de a vízből egy keveset megtartunk.

Egy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a zsírt, megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük a főzőlapra, hozzáadjuk a megfőtt krumplit, amit egy villával darabosra törünk. Beletesszük a tésztát, felöntjük a főzővízzel és sózzuk, borsozzuk. Ne sajnáljuk a borsot! Végül ízesítjük a köménnyel, és magas lángon alaposan lepirítjuk, majd savanyúsággal tálaljuk.  

  • Elkészítési idő: 30 perc
grenadirmars
Grenadírmars (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:

Toszkán csirkés tészta

15 perces spenótos-ricottás penne

Csőben sült marhahúsos-gombás penne

Ha tetszett a Grenadírmars receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept