A grenadírmarshoz, azaz a krumplis tésztához először a krumplit kockára vágjuk, és enyhén sós vízben, közepes lángon puhára főzzük, majd leszűrjük. A tésztát szintén enyhén sós, bő vízben fogkeményre főzzük (semmi esetre se főzzük teljesen készre), ezután leszűrjük, de a vízből egy keveset megtartunk.
Egy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a zsírt, megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a pirospaprikával. Visszatesszük a főzőlapra, hozzáadjuk a megfőtt krumplit, amit egy villával darabosra törünk. Beletesszük a tésztát, felöntjük a főzővízzel és sózzuk, borsozzuk. Ne sajnáljuk a borsot! Végül ízesítjük a köménnyel, és magas lángon alaposan lepirítjuk, majd savanyúsággal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
