A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 150 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 g kókuszolaj
- 300 g barna csiperke
- 500 ml víz
- 100 ml tejszín
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- 500 g vöröslencse-penne
- 1 csokor zsálya
- 40 g parenyica
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 150 g hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 g kókuszolaj
- 300 g barna csiperke
- 500 ml víz
- 100 ml tejszín
- 400 g darált marhahús
- só, bors
- 500 g vöröslencse-penne
- 1 csokor zsálya
- 40 g parenyica
A marhahúsos-gombás penne elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát 5-10 perc alatt, közepes lángon átpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzádobjuk a szeletelt gombát és 4-5 perc pirítás után felöntjük a vízzel és a tejszínnel. Nagyjából 5 percig forraljuk, majd egy turmixgéppel krémesre zúzzuk. A gombakrémet visszaöntjük egy fazékba, belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig főzzük.
A pennét forrásban lévő, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húsos raguhoz keverjük. A zsályaleveleket felaprítjuk, és ezt is hozzákeverjük a raguhoz, majd az egészet egy 35 x 22 cm-es tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt parenyicával, és 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a marhahúsos-gombás penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Jöjjön még több húsos kaja, amit imádni fogtok, ha ez a diétabarát vöröslencse-penne szimpi volt. Mindegyik fitt, és van benne hús, hogy legyen elég energiátok edzeni!
Paradicsomos lencseragu zabbundás „rántott” karajjal
Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel
Sült zelleres-fetás lencsesaláta piri-piri csirkecombbal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 25 g
Kalória: 295 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 64.11 g
Szénhidrát: 31.75 g
Zsír: 152.3 g
Kalória: 1770.04 kcal