Hozzávalók
- 300 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 250 g linguine
- 1 fej hagyma (100 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 100 ml fehérbor
- 100 - 150 ml tészta főzővíz
- 50 g olajban eltett szárított paradicsom
- 100 g friss bébispenót
- 300 ml cukrozatlan habtejszín
- 50 g parmezán
Hozzávalók
- 300 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 250 g linguine
- 1 fej hagyma (100 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 100 ml fehérbor
- 100 - 150 ml tészta főzővíz
- 50 g olajban eltett szárított paradicsom
- 100 g friss bébispenót
- 300 ml cukrozatlan habtejszín
- 50 g parmezán
A toszkán csirkés tészta valódi ízvarázs, ami ráadásul könnyel elkészíthető étel.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és az olajon egy serpenyőben magas lángon elkezdjük lepirítani. Sózzuk, borsozzuk, közben a tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük, ezután leszűrjük úgy, hogy megtartjuk a főzővizét.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát hozzáadjuk a piruló csirkéhez, majd a vajat is. Lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral és hagyjuk, hogy elpárologjon. Öntünk bele a félretett főzővízből, belerakjuk a kis kockákra vágott szárított paradicsomot és a spenótot. Ha összeesett a spenót, beleöntjük a tejszínt, összeforraljuk, végül hozzáadjuk a tésztát és a reszelt parmezánt. Hagyjuk, hogy összeforrjon és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a toszkán csirkés tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Tészta és csirke, a tuti kombó:
Zé-féle tejszínes-csirkés tészta
Tejszínes-gombás-csirkés tészta