Tészták

Sonkásrakotttészta:tutitepsiskaja

Sonkás rakott tészta: tuti tepsis kaja

Hozzávalók
500 g
fodros nagykocka tészta
4 fej
vöröshagyma
(kb. 480 g)
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj + a tepsi kikenéséhez
400 g
füstölt főtt tarja
400 ml
tejföl
3 tk
őrölt majoranna
só, bors
200 g
trappista sajt

Elkészítés
image does not exist
Sonkás rakott tészta tálalása

Hogyan készítsd el a sonkás rakott tésztát?

A hagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk egy nagy serpenyőben. Rádobjuk a kis kockákra vágott tarját és azt is lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tésztát kifőzzük, addig a tejfölt kb. 1 dl vízzel felhigítjuk és kikeverjük a sóval, borssal, majorannával.
Ízletes és egyszerű rakott tészta
A leszűrt tésztának a felét a kiolajozott tepsibe tesszük, ráöntjük a tejfölös keverék felét és rászórjuk a hagymás tarjás mixet. Rátesszük a tészta másik felét, leöntjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
A friss sonkás rakott tészta

Apró trükkök a sonkás rakott tészta elkészítéséhez

  • Bármilyen sonkával elkészíthetjük a rakott tésztát, vagy akár baconnel is. De a füstölt sonkákkal a legfinomabb.
  • Ha zsírosabb tejfölt választunk, akkor teltebb íze lesz az ételnek, de zsírszegény tejföllel is fantasztikusan finom lesz. Sőt, akár a laktózmentes verziót is kipróbálhatjuk.
  • Ügyeljünk a tészta készítésnél a csomagoláson lévő utasításokra. Minden tészta máshogy viselkedik, így konkrét időt nem lehet mondani, mikor lesz tökéletes a tészta. A házi tésztának például sokkal kevesebb időre van szüksége, de a bolti tészták között is van különbség a főzési időben.
  • Ennél a receptnél légkeveréses módban készült az étel, de teljesen mindegy milyen funkciót használunk, hiszen a rakott tészta elkészítésénél csak az a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, és hogy az ízek összeérjenek.

Még több tuti sonkás étel

www.streetkitchen.hu

Az a legjobb ebben a receptben, hogy az összes hozzávaló ott lapul a kamrában.

Hozzávalók

4 személyre
500 g
fodros nagykocka tészta
4 fej
vöröshagyma
(kb. 480 g)
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
olaj + a tepsi kikenéséhez
400 g
füstölt főtt tarja
400 ml
tejföl
3 tk
őrölt majoranna
só, bors
200 g
trappista sajt
image does not exist
Sonkás rakott tészta tálalása

Hogyan készítsd el a sonkás rakott tésztát?

A hagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk egy nagy serpenyőben. Rádobjuk a kis kockákra vágott tarját és azt is lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tésztát kifőzzük, addig a tejfölt kb. 1 dl vízzel felhigítjuk és kikeverjük a sóval, borssal, majorannával.
Ízletes és egyszerű rakott tészta
A leszűrt tésztának a felét a kiolajozott tepsibe tesszük, ráöntjük a tejfölös keverék felét és rászórjuk a hagymás tarjás mixet. Rátesszük a tészta másik felét, leöntjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon a tetején.
A friss sonkás rakott tészta

Apró trükkök a sonkás rakott tészta elkészítéséhez

  • Bármilyen sonkával elkészíthetjük a rakott tésztát, vagy akár baconnel is. De a füstölt sonkákkal a legfinomabb.
  • Ha zsírosabb tejfölt választunk, akkor teltebb íze lesz az ételnek, de zsírszegény tejföllel is fantasztikusan finom lesz. Sőt, akár a laktózmentes verziót is kipróbálhatjuk.
  • Ügyeljünk a tészta készítésnél a csomagoláson lévő utasításokra. Minden tészta máshogy viselkedik, így konkrét időt nem lehet mondani, mikor lesz tökéletes a tészta. A házi tésztának például sokkal kevesebb időre van szüksége, de a bolti tészták között is van különbség a főzési időben.
  • Ennél a receptnél légkeveréses módban készült az étel, de teljesen mindegy milyen funkciót használunk, hiszen a rakott tészta elkészítésénél csak az a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, és hogy az ízek összeérjenek.

Még több tuti sonkás étel

Ha tetszett a sonkás rakott tészta: tuti tepsis kaja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése