Tészták

Sonkástészta,alegjobbmaradékmentőkaja

Sonkás tészta, a legjobb maradékmentő kaja

Hozzávalók
só, bors
A házi vörös pesztóhoz
500 g
spagetti
500 g
főtt, füstölt sonka
2 gerezd
fokhagyma
150 g
mascarpone
citromhéj
snidling
2 - 3 csepp
citromlé
200 g
szárított paradicsom
1 marék
fenyőmag
20 g
reszelt parmezán
10 levél
friss bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
50 ml
olívaolaj

Elkészítés

Sonka nélkül nincs húsvét, ez nem vitás. Bár a spagetti nem kifejezetten tipikus húsvéti kaja, ha így készítitek el, ez a sonkás tészta tökéletesen megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is!

A sonkás tészta elkészítéséhez a házi vörös pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk, majd lezúzzuk. Ha nem olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, hanem száraz verziót, akkor előtte forró vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon és könnyen krémesíthető legyen. Az olívaolajat fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy elérjük a tökéletes pesztó-állagot.

A spagettit forró, sós vízben feltesszük főni. A korábban megfőzött sonkát felkockázzuk, majd egy felhevített serpenyőbe dobjuk a felszeletelt fokhagymával együtt és kevés olívaolajon megpirítjuk. Beleteszünk egy nagy kanálnyi pesztót is, majd a mascarponét is rákanalazzuk.  Az egészet összekeverjük, beletesszük a megfőtt, leszűrt tésztát, majd alaposan összeforgatjuk. A sonkás tészta tálalásakor reszelünk rá egy kevés citromhéjat, szórunk rá egy kis snidlinget, megborsozzuk, és pár csepp citromlével ízesítjük.

Sonkás szuperpasta

Még több húsvéti tartalom:

Sonkás-tormás húsvéti hasé

Sonkával, tormával, tojással töltött kalács

Húsvéti mázas sonka

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha nektek is problémát okoz, hogy mit kezdjetek a sok húsvétról megmaradt sonkával, vagy csak unjátok magában enni, akkor segítek egy kicsit. Egy nagyon gyorsan és egyszerűen összedobható tésztát hoztam, úgyhogy figyeljetek!

Hozzávalók

2 főre
só, bors
A házi vörös pesztóhoz
500 g
spagetti
500 g
főtt, füstölt sonka
2 gerezd
fokhagyma
150 g
mascarpone
citromhéj
snidling
2 - 3 csepp
citromlé
200 g
szárított paradicsom
1 marék
fenyőmag
20 g
reszelt parmezán
10 levél
friss bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
50 ml
olívaolaj

Sonka nélkül nincs húsvét, ez nem vitás. Bár a spagetti nem kifejezetten tipikus húsvéti kaja, ha így készítitek el, ez a sonkás tészta tökéletesen megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is!

A sonkás tészta elkészítéséhez a házi vörös pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk, majd lezúzzuk. Ha nem olajban eltett aszalt paradicsomot használunk, hanem száraz verziót, akkor előtte forró vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon és könnyen krémesíthető legyen. Az olívaolajat fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy elérjük a tökéletes pesztó-állagot.

A spagettit forró, sós vízben feltesszük főni. A korábban megfőzött sonkát felkockázzuk, majd egy felhevített serpenyőbe dobjuk a felszeletelt fokhagymával együtt és kevés olívaolajon megpirítjuk. Beleteszünk egy nagy kanálnyi pesztót is, majd a mascarponét is rákanalazzuk.  Az egészet összekeverjük, beletesszük a megfőtt, leszűrt tésztát, majd alaposan összeforgatjuk. A sonkás tészta tálalásakor reszelünk rá egy kevés citromhéjat, szórunk rá egy kis snidlinget, megborsozzuk, és pár csepp citromlével ízesítjük.

Sonkás szuperpasta

Még több húsvéti tartalom:

Sonkás-tormás húsvéti hasé

Sonkával, tormával, tojással töltött kalács

Húsvéti mázas sonka

Ha tetszett a Sonkás tészta, a legjobb maradékmentő kaja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept