Hirdetés

Hozzávalók

körülbelül
35
darabhoz
+

Hozzávalók

1 db főtt kötözött húsvéti sonka
2 - 3 db tojás
2 gerezd nagyobb fokhagyma
bors
szerecsendió
2 csipet kakukkfű
1 db nyers torma
1 csomag Tante Fanny Friss leveles tészta

A kenéshez:

1 db tojás

A szóráshoz:

szezámmag/egész mák/köménymag
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sonkás-tormás húsvéti hasé

Na, ezt a receptet imádni fogjátok, ha nem vagytok azok az órákig konyhában álló, pepecselős típusok. Húsvétkor a torma és a sonka az egyik legjobb kombó, most pedig ebből a kettőből egy isteni húsvéti hasét dobtunk össze.
Hirdetés

Hozzávalók

körülbelül
35
darabhoz
+

Hozzávalók

1 db főtt kötözött húsvéti sonka
2 - 3 db tojás
2 gerezd nagyobb fokhagyma
bors
szerecsendió
2 csipet kakukkfű
1 db nyers torma
1 csomag Tante Fanny Friss leveles tészta

A kenéshez:

1 db tojás

A szóráshoz:

szezámmag/egész mák/köménymag
Bevásárlólistához adom

A sonka bőrös részét eltávolítjuk a húst pedig nagyobb darabokra vágjuk. Aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk, ügyelve arra, hogy ne pépet hanem apróra vágott sonkát kapjunk. Hozzákeverünk 2 tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket és ha túl száraznak bizonyulna a töltelék, nyomatunk bele még egy tojást. A tormát megtisztítjuk, lereszeljük és egy nagy marékkal a töltelékhez keverünk belőle. A leveles tésztát keresztben 4 egyenlő részre vágjuk.

A négy téglalap hosszabbik oldala mentén az egyik felére halmozzuk egy sávban a tölteléket, kevés tojással lekenjük a másik felét és hosszanti irányban feltekerjük a tésztát, hogy jól körbeölelje a tölteléket. Kb 2,5-3 cm-es darabokra vágjuk a tekercset. Ugyanezt megismételjük a többi tésztacsíkkal is. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk az így elkészült hasékat, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a választott maggal és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások