A húsvéti aprósütik támogatója a
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 db főtt kötözött húsvéti sonka
- 2 - 3 db tojás
- 2 gerezd nagyobb fokhagyma
- bors
- szerecsendió
- 2 csipet kakukkfű
- 1 db nyers torma
- 1 csomag Tante Fanny Friss leveles tészta
A kenéshez:
- 1 db tojás
A szóráshoz:
- szezámmag/egész mák/köménymag
A húsvéti aprósütik támogatója a
A húsvéti aprósütik támogatója a
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 db főtt kötözött húsvéti sonka
- 2 - 3 db tojás
- 2 gerezd nagyobb fokhagyma
- bors
- szerecsendió
- 2 csipet kakukkfű
- 1 db nyers torma
- 1 csomag tante fanny friss leveles tészta
A kenéshez:
- 1 db tojás
A szóráshoz:
- szezámmag/egész mák/köménymag
A sonka bőrös részét eltávolítjuk a húst pedig nagyobb darabokra vágjuk. Aprítógépbe dobjuk és lezúzzuk, ügyelve arra, hogy ne pépet hanem apróra vágott sonkát kapjunk. Hozzákeverünk 2 tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket és ha túl száraznak bizonyulna a töltelék, nyomatunk bele még egy tojást. A tormát megtisztítjuk, lereszeljük és egy nagy marékkal a töltelékhez keverünk belőle. A leveles tésztát keresztben 4 egyenlő részre vágjuk.
A négy téglalap hosszabbik oldala mentén az egyik felére halmozzuk egy sávban a tölteléket, kevés tojással lekenjük a másik felét és hosszanti irányban feltekerjük a tésztát, hogy jól körbeölelje a tölteléket. Kb 2,5-3 cm-es darabokra vágjuk a tekercset. Ugyanezt megismételjük a többi tésztacsíkkal is. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk az így elkészült hasékat, lekenjük felvert tojással, megszórjuk a választott maggal és 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük őket.