Tészták

Sültcékla-pesztósolasznokedli

Sültcékla-pesztós olasz nokedli

Hozzávalók
A nokedlihez
2 db
tojás
175 ml
tej
só, bors
szerecsendió
150 g
pizzaliszt (00-ás)
150 g
búzadara
A céklapesztóhoz
300 g
cékla (egészben, héjában, megmosva)
20 g
pecorino sajt
1 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
friss bazsalikom felaprítva ( a szárával együtt)
1 ek
balzsamecet
5 ek
olívaolaj

Elkészítés
Sült céklapesztós olasz nokedli elkészítése
A céklákat alufóliába csomagolva 1-1,5 órán át sütjük, 200 fokra előmelegített sütőben. Ha megsült, kivesszük a fóliából és hagyjuk kihűlni. Addig a nokedlihez a tojást, tejet, fűszereket egy keverőtálban összekeverjük és beleszórjuk a lisztet, meg a búzadarát. Miután elkevertük, 5 percig hagyjuk állni, közben sós vizet rakunk fel főni.
Sült céklapesztós olasz nokedli
Ha felforrt, egy nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát és ha feljött a víz tetejére, le is szűrjük. Hideg vízzel átmossuk, hogy ne tapadjon össze. 1 evőkanál olívaolajat belekeverünk. Ha kihűlt a cékla, kisebb darabokra vágjuk és egy aprítógépbe dobjuk a pesztó hozzávalóival együtt és lezúzzuk. A pesztót a nokedlihez keverjük és kész is.
Sült céklapesztós olasz nokedli tálalása

www.streetkitchen.hu

Az olaszok nokedlije picit eltér a miénktől: ők a liszt felét búzadarával, a nálunk nem igazán kapható “semolinával” csinálják, ami egy picit apróbb szemű, mint a sima gríz. De én megcsináltam a mi alapanyagainkból, és sokkal karakteresebb lett a textúrája (:D).

Hozzávalók

2 személyre
A nokedlihez
2 db
tojás
175 ml
tej
só, bors
szerecsendió
150 g
pizzaliszt (00-ás)
150 g
búzadara
A céklapesztóhoz
300 g
cékla (egészben, héjában, megmosva)
20 g
pecorino sajt
1 gerezd
fokhagyma
1 kis csokor
friss bazsalikom felaprítva ( a szárával együtt)
1 ek
balzsamecet
5 ek
olívaolaj
Sült céklapesztós olasz nokedli elkészítése
A céklákat alufóliába csomagolva 1-1,5 órán át sütjük, 200 fokra előmelegített sütőben. Ha megsült, kivesszük a fóliából és hagyjuk kihűlni. Addig a nokedlihez a tojást, tejet, fűszereket egy keverőtálban összekeverjük és beleszórjuk a lisztet, meg a búzadarát. Miután elkevertük, 5 percig hagyjuk állni, közben sós vizet rakunk fel főni.
Sült céklapesztós olasz nokedli
Ha felforrt, egy nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát és ha feljött a víz tetejére, le is szűrjük. Hideg vízzel átmossuk, hogy ne tapadjon össze. 1 evőkanál olívaolajat belekeverünk. Ha kihűlt a cékla, kisebb darabokra vágjuk és egy aprítógépbe dobjuk a pesztó hozzávalóival együtt és lezúzzuk. A pesztót a nokedlihez keverjük és kész is.
Sült céklapesztós olasz nokedli tálalása

Ha tetszett a Sültcékla-pesztós olasz nokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept