Vegetáriánus ételek

Ádám-félevegánlecsó

Ádám-féle vegán lecsó

Hozzávalók
2 db
kaliforniai paprika
(piros és sárga)
4 ek
olívaolaj
só, bors
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss kakukkfű
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 csokor
friss snidling
2 tk
oregánó
200 ml
paradicsomszósz
100 ml
víz
1 db
sárga cukkini
1 db
zöld cukkini
1 db
padlizsán

Elkészítés

A vegán lecsó elkészítéséhez a paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, egy tepsire tesszük, meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Miután megsültek a paprikák, egy tálba helyezzük, lefedjük fóliával, így pár perc után könnyebb lesz lehúzni a paprikák héját.

Lepirítjuk a felaprított vöröshagymát a maradék olívaolajon. A fokhagymát is felaprítjuk, majd ez is mehet a serpenyőbe és pár percig tovább pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk az aprított friss fűszernövények nagy részét és az oregánót, beleöntjük a paradicsomszószt és a vizet. Ezután jöhetnek a megpucolt paprikák, amiket felaprítunk, és hozzáadunk az alaphoz. Fedő alatt 3 percig forraljuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Egy mandolin segítségével vékony szeletekre vágjuk a cukkiniket és a padlizsánt. A padlizsánkarikákat egy külön tálba helyezzük, besózzuk és 10 perc pihentetés után leitatjuk róla a levet, amit a sózás után engedett magából. Egy közepes méretű tepsi aljába öntjük a sült paprikás paradicsomszósz háromnegyedét, majd a cukkini- és a padlizsánkarikákat elkezdjük oldalasan a tepsibe rétegezni. Először a padlizsán, aztán a sárga, majd a zöld cukkini megy bele és ezt ismételjük addig, amíg a tepsink megtelik.

Végül meglocsoljuk a tetejét a maradék paradicsomszósszal és megszórjuk még egy kis friss fűszernövénnyel. Lefedjük alufóliával és a 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, ezután leszedjük a fóliát és adunk még neki 8-10 percet, hogy szép aranybarna legyen a teteje. A tálalásnál törekedhetünk a meséből jól ismert változatra, de bárhogy tálaljuk ezt a nyári klasszikus fogást, nem fogunk az ízében csalódni és máris azt érezhetjük, hogy a L’ecsó éttermében ülünk és ott szolgálják fel nekünk ezt a brutál finom vegán fogást.

lecso-adam-fele-ratatouille (1)
Vegán lecsó (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 45 perc

 

Lecsóból sosem elég, itt vannak a kedvenc verzióink:

Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával

Felturbózott üveges lecsó

Lajos-féle tökéletes lecsó

www.streetkitchen.hu

Remy is pont ugyanígy készítette el a L’ecsó című mesében ezt a nagyon egyszerű, de annál izgalmasabb ételt. Igazi nyári fogás, színes cukkinikkel, padlizsánnal és nagyon izgi sült paprikás, paradicsomos szósszal meglocsolva.

pictogram

Vega

pictogram

Vegán

Hozzávalók

6 főre
2 db
kaliforniai paprika
(piros és sárga)
4 ek
olívaolaj
só, bors
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss kakukkfű
1 csokor
friss bazsalikom
0.5 csokor
friss snidling
2 tk
oregánó
200 ml
paradicsomszósz
100 ml
víz
1 db
sárga cukkini
1 db
zöld cukkini
1 db
padlizsán

A vegán lecsó elkészítéséhez a paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk, egy tepsire tesszük, meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Miután megsültek a paprikák, egy tálba helyezzük, lefedjük fóliával, így pár perc után könnyebb lesz lehúzni a paprikák héját.

Lepirítjuk a felaprított vöröshagymát a maradék olívaolajon. A fokhagymát is felaprítjuk, majd ez is mehet a serpenyőbe és pár percig tovább pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk az aprított friss fűszernövények nagy részét és az oregánót, beleöntjük a paradicsomszószt és a vizet. Ezután jöhetnek a megpucolt paprikák, amiket felaprítunk, és hozzáadunk az alaphoz. Fedő alatt 3 percig forraljuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Egy mandolin segítségével vékony szeletekre vágjuk a cukkiniket és a padlizsánt. A padlizsánkarikákat egy külön tálba helyezzük, besózzuk és 10 perc pihentetés után leitatjuk róla a levet, amit a sózás után engedett magából. Egy közepes méretű tepsi aljába öntjük a sült paprikás paradicsomszósz háromnegyedét, majd a cukkini- és a padlizsánkarikákat elkezdjük oldalasan a tepsibe rétegezni. Először a padlizsán, aztán a sárga, majd a zöld cukkini megy bele és ezt ismételjük addig, amíg a tepsink megtelik.

Végül meglocsoljuk a tetejét a maradék paradicsomszósszal és megszórjuk még egy kis friss fűszernövénnyel. Lefedjük alufóliával és a 180 fokos sütőben 35 percig sütjük, ezután leszedjük a fóliát és adunk még neki 8-10 percet, hogy szép aranybarna legyen a teteje. A tálalásnál törekedhetünk a meséből jól ismert változatra, de bárhogy tálaljuk ezt a nyári klasszikus fogást, nem fogunk az ízében csalódni és máris azt érezhetjük, hogy a L’ecsó éttermében ülünk és ott szolgálják fel nekünk ezt a brutál finom vegán fogást.

lecso-adam-fele-ratatouille (1)
Vegán lecsó (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 45 perc

 

Lecsóból sosem elég, itt vannak a kedvenc verzióink:

Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával

Felturbózott üveges lecsó

Lajos-féle tökéletes lecsó

Ha tetszett az Ádám-féle vegán lecsó receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept