A borsóhummusz elkészítését azzal kezdjük, hogy a konzerv csicseriborsót egy aprítóba rakjuk, majd hozzáadjuk a zsenge zöldborsót. Ha fagyasztott borsóval készítjük, hagyjuk előtte kiolvadni, ha erősebb, friss, akkor blansírozzuk előtte, de használhatunk akár konzervet is, ekkor csepegtessük le a levét.
Majd mehet hozzá a só, a bors, a menta, a petrezselyem és a citromhéj. Hozzádobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a tahini pasztát és 3-4 ek olívaolajat, majd lezúzzuk a hummuszt. Annyi olajat adagolunk még hozzá, amennyivel krémes, selymes állagú krémet kapunk, majd felhasználásig hűtőben tároljuk. Letakarva 2-3 napig simán eláll a hűtőszekrényben, de ha nincs jól lefedve, könnyen bebarnulhat.
Elkészítési idő: kb. 10 perc
