Vegetáriánus ételek

Borsóhummusz

Borsóhummusz

Hozzávalók
310 g
konzerv csicseriborsó
200 g
zöldborsó
só, bors
1 csokor
menta
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
citrom reszelt héja
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
tahini paszta
olívaolaj

Elkészítés

A borsóhummusz elkészítését azzal kezdjük, hogy a konzerv csicseriborsót egy aprítóba rakjuk, majd hozzáadjuk a zsenge zöldborsót. Ha fagyasztott borsóval készítjük, hagyjuk előtte kiolvadni, ha erősebb, friss, akkor blansírozzuk előtte, de használhatunk akár konzervet is, ekkor csepegtessük le a levét.

Majd mehet hozzá a só, a bors, a menta, a petrezselyem és a citromhéj. Hozzádobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a tahini pasztát és 3-4 ek olívaolajat, majd lezúzzuk a hummuszt. Annyi olajat adagolunk még hozzá, amennyivel krémes, selymes állagú krémet kapunk, majd felhasználásig hűtőben tároljuk. Letakarva 2-3 napig simán eláll a hűtőszekrényben, de ha nincs jól lefedve, könnyen bebarnulhat.

Elkészítési idő: kb. 10 perc

borsóhummusz
Borsóhummusz

Ezek a hummuszok is érdekelhetnek:

Babhummusz

Sütőtökös-chilis hummusz

www.streetkitchen.hu

A hummusz az egyik legjobb krém, amit egy kirándulásra is simán magatokkal tudtok vinni, de reggelire is tökéletes, pirított pitával vagy épp egy ropogós héjú, kovászos kenyérrel. A borsóval turbózott verziónak pedig nemcsak az íze, de a színe is csodálatos.

Hozzávalók

3 - 4 főre
310 g
konzerv csicseriborsó
200 g
zöldborsó
só, bors
1 csokor
menta
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
citrom reszelt héja
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
tahini paszta
olívaolaj

A borsóhummusz elkészítését azzal kezdjük, hogy a konzerv csicseriborsót egy aprítóba rakjuk, majd hozzáadjuk a zsenge zöldborsót. Ha fagyasztott borsóval készítjük, hagyjuk előtte kiolvadni, ha erősebb, friss, akkor blansírozzuk előtte, de használhatunk akár konzervet is, ekkor csepegtessük le a levét.

Majd mehet hozzá a só, a bors, a menta, a petrezselyem és a citromhéj. Hozzádobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a tahini pasztát és 3-4 ek olívaolajat, majd lezúzzuk a hummuszt. Annyi olajat adagolunk még hozzá, amennyivel krémes, selymes állagú krémet kapunk, majd felhasználásig hűtőben tároljuk. Letakarva 2-3 napig simán eláll a hűtőszekrényben, de ha nincs jól lefedve, könnyen bebarnulhat.

Elkészítési idő: kb. 10 perc

borsóhummusz
Borsóhummusz

Ezek a hummuszok is érdekelhetnek:

Babhummusz

Sütőtökös-chilis hummusz

Ha tetszett a borsóhummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése