Hozzávalók
- 1 konzerv fehérbab
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár csepp citromlé
A napraforgókrémhez
- 4 ek pirítatlan napraforgómag
- 3 ek víz
A tortillachipshez
- 2 db tortillalap
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 nagy csipet füstölt paprika
- 1 nagy csipet fokhagymapor
Hozzávalók
- 1 konzerv fehérbab
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár csepp citromlé
A napraforgókrémhez
- 4 ek pirítatlan napraforgómag
- 3 ek víz
A tortillachipshez
- 2 db tortillalap
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 nagy csipet füstölt paprika
- 1 nagy csipet fokhagymapor
A napraforgókrémhez a magot egy száraz serpenyőben csak addig pirítjuk, amíg el nem kezd illatozni, most nem kell megpirítani. Ezután aprítógépben lezúzzuk, közben hozzáadjuk a vizet, hogy jó krémes legyen.
A babot lobogó vízbe dobjuk, megszórjuk egy csipet szódabikarbónával, és 5 perc főzés után leszűrjük. Ettől lesz puhább. Ezután a többi hozzávalóval és a napraforgókrémmel lezúzzuk.
A tortillalapot háromszög alakúra vágjuk, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük. A hummuszt a chipsszel tálaljuk.
Ha tetszett a babhummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!