Hirdetés

Babhummusz

Hozzávalók

4
főre
+
1 konzerv fehérbab
1 csipet szódabikarbóna
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pár csepp citromlé

A napraforgókrémhez

4 ek pirítatlan napraforgómag
3 ek víz

A tortillachipshez

2 db tortillalap
3 ek olívaolaj
1 tk őrölt kömény
1 nagy csipet füstölt paprika
1 nagy csipet fokhagymapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Babhummusz

Nem tudom, hogy hívhatjuk-e hummusznak, mert se csicseriborsó, se tahini nincs benne: ezt a kettőt most babbal és napraforgókrémmel helyettesítettem – szóval ezt nevezhetjük a magyar hummusznak is, ami egyben egy elég kreatív felhasználása a karanténhelyeztre felhalmozott babkonzerveknek is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 konzerv fehérbab
1 csipet szódabikarbóna
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pár csepp citromlé

A napraforgókrémhez

4 ek pirítatlan napraforgómag
3 ek víz

A tortillachipshez

2 db tortillalap
3 ek olívaolaj
1 tk őrölt kömény
1 nagy csipet füstölt paprika
1 nagy csipet fokhagymapor
Bevásárlólistához adom

A napraforgókrémhez a magot egy száraz serpenyőben csak addig pirítjuk, amíg el nem kezd illatozni, most nem kell megpirítani. Ezután aprítógépben lezúzzuk, közben hozzáadjuk a vizet, hogy jó krémes legyen. 

A babot lobogó vízbe dobjuk, megszórjuk egy csipet szódabikarbónával, és 5 perc főzés után leszűrjük. Ettől lesz puhább. Ezután a többi hozzávalóval és a napraforgókrémmel lezúzzuk.

A tortillalapot háromszög alakúra vágjuk, összeforgatjuk a többi hozzávalóval, tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük. A hummuszt a chipsszel tálaljuk.

Ha tetszett a babhummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások