A currys vegagolyók elkészítéséhez a darált húspótlót összegyúrjuk a curryporral, sózzuk, borsozzuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle.

Az olajat elkezdjük felhevíteni egy serpenyőben, megpirítjuk benne a golyókat, majd félretesszük. A visszamaradt olajra rádobjuk a feldarabolt zöldségeket. Egy perc pirítás után hozzáadjuk a currypasztát, és azt is átpirítjuk kicsit.
Összepirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zödségalaplével és a kókusztejszínnel. Fedő alatt összerotyogtatjuk, majd belepakoljuk az előpirított golyókat és pár perc alatt készre pároljuk. Az utolsó egy percben megszórjuk a vékony karikára vágott újhagymazölddel és a durvára vágott korianderrel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc

Még több vega ünnepi főétel:
Zöldséggolyók vegafölös-sajtos szószban, brokkolival és burgonyapürével