Vegetáriánus ételek

Currysvegagolyók

Currys vegagolyók

Hozzávalók
só, bors
A golyókhoz
200 g
darált húspótló
1 tk
madras currypor
1 ek
étolaj
A raguhoz
0.5 fej
vöröshagyma
1 db
kápia paprika
1 szál
sárgarépa
100 g
karfiol
100 g
brokkoli
4 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
20 g
sárga currypaszta
150 ml
zöldségalaplé
150 ml
kókusztejszín
só, bors
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
0.5 csokor
koriander
400 g
párolt rizs

Elkészítés

A currys vegagolyók elkészítéséhez a darált húspótlót összegyúrjuk a curryporral, sózzuk, borsozzuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle.

Az olajat elkezdjük felhevíteni egy serpenyőben, megpirítjuk benne a golyókat, majd félretesszük. A visszamaradt olajra rádobjuk a feldarabolt zöldségeket. Egy perc pirítás után hozzáadjuk a currypasztát, és azt is átpirítjuk kicsit.

Összepirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zödségalaplével és a kókusztejszínnel. Fedő alatt összerotyogtatjuk, majd belepakoljuk az előpirított golyókat és pár perc alatt készre pároljuk. Az utolsó egy percben megszórjuk a vékony karikára vágott újhagymazölddel és a durvára vágott korianderrel. Párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

currys vegagolyók
Currys vegagolyók (Fotó: Street Kitchen)

Még több vega ünnepi főétel:

Zöldséggolyók vegafölös-sajtos szószban, brokkolival és burgonyapürével

Vegán rétes vörösboros szósszal

Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazi hétköznapi comfort food a téli hidegben, rengeteg zöldséggel és felmelegítő fűszerekkel.

Hozzávalók

2 főre
só, bors
A golyókhoz
200 g
darált húspótló
1 tk
madras currypor
1 ek
étolaj
A raguhoz
0.5 fej
vöröshagyma
1 db
kápia paprika
1 szál
sárgarépa
100 g
karfiol
100 g
brokkoli
4 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
20 g
sárga currypaszta
150 ml
zöldségalaplé
150 ml
kókusztejszín
só, bors
A tálaláshoz
2 szál
újhagyma
0.5 csokor
koriander
400 g
párolt rizs

A currys vegagolyók elkészítéséhez a darált húspótlót összegyúrjuk a curryporral, sózzuk, borsozzuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle.

Az olajat elkezdjük felhevíteni egy serpenyőben, megpirítjuk benne a golyókat, majd félretesszük. A visszamaradt olajra rádobjuk a feldarabolt zöldségeket. Egy perc pirítás után hozzáadjuk a currypasztát, és azt is átpirítjuk kicsit.

Összepirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zödségalaplével és a kókusztejszínnel. Fedő alatt összerotyogtatjuk, majd belepakoljuk az előpirított golyókat és pár perc alatt készre pároljuk. Az utolsó egy percben megszórjuk a vékony karikára vágott újhagymazölddel és a durvára vágott korianderrel. Párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

currys vegagolyók
Currys vegagolyók (Fotó: Street Kitchen)

Még több vega ünnepi főétel:

Zöldséggolyók vegafölös-sajtos szószban, brokkolival és burgonyapürével

Vegán rétes vörösboros szósszal

Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal

Ha tetszett a currys vegagolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése