Hirdetés

Vegán rétes vörösboros szósszal

Vegán

Vegán

Hozzávalók

4
főre
+

A töltelékhez

2 fej hagyma (kb. 300 g / 2 fej)
1 szál sárgarépa (kb. 150 g / szál)
2 szál szárzeller (kb. 180 g / 2 szál)
4 gerezd fokhagyma
1 - 2 ek olaj
100 g bulgur
só, bors
3 ág kakukkfű
200 ml vörösbor (vegán)
1 konzerv sűrített paradicsom (70 g-os kiszerelés)
400 g Creaveg babalapú darált húshelyettesítő
1 tk cukor
½ csokor petrezselyem

A vörösboros szószhoz

1 fej hagyma (kb. 150 g / fej)
3 gerezd fokhagyma
200 g csiperkegomba
2 ág kakukkfű
só, bors
200 ml vörösbor (vegán)
1 db zöldségalaplé-kocka
1 tk keményítő
1 tk cukor
1 tk balzsamecet

Az összeállításhoz

4 db réteslap
olaj
szójatej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vegán rétes vörösboros szósszal

Ha húsosrétes-élményre vágytok, viszont a zöldségfogyasztás mellett teszitek le a voksotokat, ez a rétes egészen hasonló élményt fog nyújtani. A töltelék más recepthez is fel lehet használni, például batyuhoz vagy töltött padlizsánhoz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A töltelékhez

2 fej hagyma (kb. 300 g / 2 fej)
1 szál sárgarépa (kb. 150 g / szál)
2 szál szárzeller (kb. 180 g / 2 szál)
4 gerezd fokhagyma
1 - 2 ek olaj
100 g bulgur
só, bors
3 ág kakukkfű
200 ml vörösbor (vegán)
1 konzerv sűrített paradicsom (70 g-os kiszerelés)
400 g Creaveg babalapú darált húshelyettesítő
1 tk cukor
½ csokor petrezselyem

A vörösboros szószhoz

1 fej hagyma (kb. 150 g / fej)
3 gerezd fokhagyma
200 g csiperkegomba
2 ág kakukkfű
só, bors
200 ml vörösbor (vegán)
1 db zöldségalaplé-kocka
1 tk keményítő
1 tk cukor
1 tk balzsamecet

Az összeállításhoz

4 db réteslap
olaj
szójatej
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vegán rétes elkészítését a töltelék összeállításával kezdjük. A megtisztított hagymát, répát, szárzellert és fokhagymát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, közepesen erős lángon, időnként átkeverve megdinszteljük az olajon.

Közben egy lábasban bő, sós vízben kb. 10 perc alatt készre főzzük a bulgurt, majd leszűrjük és félretesszük.

A hagymás alapot sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a vörösborral, és 10 percig erős lángon forraljuk. Ezután hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a bulgurt és a húspótlót, kevés cukorral és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd félrehúzzuk, és hagyjuk langyosra hűlni.

vegan-retes

Vörösboros szósz

A vörösboros szószhoz a hagymát, a fokhagymát és a gombát kis kockákra vágjuk, majd egy erős lángon hevített, kis méretű lábosban jól lepirítjuk. Közben rászórjuk az apróra vágott kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vegán borral, beledobjuk az alaplékockát, és 6-8 percig főzzük. Ezután besűrítjük a kanálnyi vízben elkevert keményítővel, végül cukorral és balzsamecettel ízesítjük. Ha van otthon alaplevetek, természetesen használjatok abból, de hogy elég vörösboros legyen a szósz, több ideig kell főzni, hogy kicsit redukálódni tudjon.

Összeállítás

A rétes összerakásához a réteslapokat konyharuhára fektetjük úgy, hogy közben a rétegeket enyhén lekenjük olajjal. Ráhalmozzuk a tölteléket, a két oldalát behajtjuk, majd szorosan feltekerjük, és szójatejjel leecsetelve, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre, amíg a tészta ropogósra sül.

A kész vegán rétest hagyjuk 10 percet pihenni, majd egy éles késsel felszeletelhetjük, és a mártással tálaljuk.

vegan-retes
Vegán rétes
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Hűtés: 15 perc
  • Összesen: 70 perc + 15 perc hűtés

Ha tetszett a vegán rétes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több recept, teljesen húsmentesen:

Zé-féle vegán bolognai spagetti

Vegán zöldségfasírt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?