Receptek

Istenifinompadlizsánlasagne

Isteni finom padlizsánlasagne

Hozzávalók
800 g
padlizsán
12 lap
lasagne tészta
250 g
mozzarella
50 g
parmezán
3 ek
liszt
800 ml
tej
1 marék
friss bazsalikom
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított kakukkfű
3 - 4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
szerecsendió
olívaolaj
80 g
vaj

Elkészítés
Fotó: Szilágyi NóriA padlizsánokat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, zúzott fokhagymával megkenjük az összes szeletet, majd sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szeleteket, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. A felolvasztott vajban elkeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, belereszelünk egy kis parmezánt, az egyik mozzarellát és sűrű krémesre forraljuk. A tepsiben elterítjük a mártás negyedét, jön rá egy réteg tészta, utána  egy sor sült padlizsán, megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel. Jöhet ugyanez még egyszer. A második sor tetejére elosztjuk a felszeletelt mozzarellát és a tépett friss bazsalikomot. Megint mártás, tészta, fűszeres padlizsán és zárjuk az utolsó adag mártással. 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

www.streetkitchen.hu

A lasagne egy fantasztikus étel, ezt kár lenne tagadni. Ahogy azt is kár lenne tagadni, hogy hús nélkül készítve, padlizsánnal turbózva kevésbé lenne fantasztikus. Így ugyanis egy nagyon laktató vega egytálételt kapunk, krémes besamellel és olvadó sajttal a tetején. Fördős Lajos zseniális receptje következik.

Hozzávalók

4 személyre
800 g
padlizsán
12 lap
lasagne tészta
250 g
mozzarella
50 g
parmezán
3 ek
liszt
800 ml
tej
1 marék
friss bazsalikom
1 tk
szárított oregánó
1 tk
szárított kakukkfű
3 - 4 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
szerecsendió
olívaolaj
80 g
vaj
Fotó: Szilágyi NóriA padlizsánokat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, zúzott fokhagymával megkenjük az összes szeletet, majd sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szeleteket, meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőben pirosra sütjük. A felolvasztott vajban elkeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, belereszelünk egy kis parmezánt, az egyik mozzarellát és sűrű krémesre forraljuk. A tepsiben elterítjük a mártás negyedét, jön rá egy réteg tészta, utána  egy sor sült padlizsán, megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel. Jöhet ugyanez még egyszer. A második sor tetejére elosztjuk a felszeletelt mozzarellát és a tépett friss bazsalikomot. Megint mártás, tészta, fűszeres padlizsán és zárjuk az utolsó adag mártással. 180 fokos sütőben, kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.

Ha tetszett az Isteni finom padlizsánlasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept