Vegetáriánus ételek

Lencsevagdalt

Lencsevagdalt

Hozzávalók
2 ek
lenmag
4 ek
víz
300 g
konzerv lencse
190 g
zabpehely
1 fej
vöröshagyma
3 tk
fokhagyma-granulátum
só, bors
2 tk
fűszerkömény
3 tk
fűszerpaprika
80 ml
paradicsomszósz
2 tk
morzsolt majoranna
3 - 4 ek

Elkészítés

A lencsevagdalt elkészítését azzal kezdjük, hogy a lenmagot elkeverjük a vízzel, és hagyjuk állni 5 percig. A lencsét leszűrjük, egy tálba rakjuk, egy botmixerrel alaposan pépesítjük, majd a bbq szószon kívül mindent hozzáadunk, és alaposan elkeverjük. Ekkor megy bele a vízben áztatott lenmag is, ami a magas rosttartalmának köszönhetően egy zselés masszává válik, ezt használjuk kötőanyagnak a tojás helyett. Amikor alaposan összedolgoztuk az alapanyagokat, egy jól formázható masszát kell kapnunk.

Kiolajozunk egy 20-25 cm-es, magas falú püspökkenyérformát, majd belekanalazzuk a vagdaltalapunkat. Alaposan elsimítjuk a felületét, és megkenjük a bbq szósszal. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tökéletesen párosítható burgonyaköretekkel, rizzsel vagy salátával.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc
lencsevagdalt
Lencsevagdalt (Fotó: Street Kitchen)

Ez a recept is bizonyíték arra, hogy nemcsak főzeléket lehet készíteni a lencséből, hanem egy csomó mindenre felhasználható. Jöjjön hát néhány kevésbé megszokott lencsés kaja:

Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

Rakott lencse

Füstölt szalonnás lencseleves

www.streetkitchen.hu

A jól ismert egyben sült fasírt vegán és pénztárcabarát verziója. A lencsének köszönhetően tele fehérjével, és egy brutális bbq-s mázzal a tetején. Elkészítése nagyon egyszerű, és könnyen beilleszthető az ünnepi menüsorba is.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
lenmag
4 ek
víz
300 g
konzerv lencse
190 g
zabpehely
1 fej
vöröshagyma
3 tk
fokhagyma-granulátum
só, bors
2 tk
fűszerkömény
3 tk
fűszerpaprika
80 ml
paradicsomszósz
2 tk
morzsolt majoranna
3 - 4 ek

A lencsevagdalt elkészítését azzal kezdjük, hogy a lenmagot elkeverjük a vízzel, és hagyjuk állni 5 percig. A lencsét leszűrjük, egy tálba rakjuk, egy botmixerrel alaposan pépesítjük, majd a bbq szószon kívül mindent hozzáadunk, és alaposan elkeverjük. Ekkor megy bele a vízben áztatott lenmag is, ami a magas rosttartalmának köszönhetően egy zselés masszává válik, ezt használjuk kötőanyagnak a tojás helyett. Amikor alaposan összedolgoztuk az alapanyagokat, egy jól formázható masszát kell kapnunk.

Kiolajozunk egy 20-25 cm-es, magas falú püspökkenyérformát, majd belekanalazzuk a vagdaltalapunkat. Alaposan elsimítjuk a felületét, és megkenjük a bbq szósszal. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Tökéletesen párosítható burgonyaköretekkel, rizzsel vagy salátával.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 40-45 perc
lencsevagdalt
Lencsevagdalt (Fotó: Street Kitchen)

Ez a recept is bizonyíték arra, hogy nemcsak főzeléket lehet készíteni a lencséből, hanem egy csomó mindenre felhasználható. Jöjjön hát néhány kevésbé megszokott lencsés kaja:

Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

Rakott lencse

Füstölt szalonnás lencseleves

Ha tetszett a Lencsevagdalt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept