Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Füstölt szalonnás lencseleves

Hozzávalók

4
személyre
+
150 g füstölt hús (tarja/húsos szalonna/karaj)
25 g füstölt zsírszalonna
3 szál sárgarépa
2 szál zellerszár
1 fej kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g száraz lencse
2 tk sűrített paradicsom
2 tk pirospaprika
1 mk füstölt pirospaprika
2 tk őrölt kömény
1 kis csokor friss petrezselyem
só, bors
1 ½ l víz

A tálaláshoz

tejföl
kenyér
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Füstölt szalonnás lencseleves

Télen nincs is jobb egy forró, sűrű lencselevesnél. Ennél a receptnél a füstölt hús játszik főszerepet, mert ettől lesz igazán telt és karakteres ízű. Megfőzni ér!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
150 g füstölt hús (tarja/húsos szalonna/karaj)
25 g füstölt zsírszalonna
3 szál sárgarépa
2 szál zellerszár
1 fej kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g száraz lencse
2 tk sűrített paradicsom
2 tk pirospaprika
1 mk füstölt pirospaprika
2 tk őrölt kömény
1 kis csokor friss petrezselyem
só, bors
1 ½ l víz

A tálaláshoz

tejföl
kenyér
Bevásárlólistához adom

A lencsét 2 liter vízben félpuhára főzzük és a levét is megtartjuk. Egy nagy lábasban az apróra vágott zsírszalonnát üvegesre pirítjuk és rádobjuk a felkockázott füstölt húst is. 2 perc pirítás után mehet rá a felszeletelt répa és zeller is. Sózzuk, borsozzuk, majd jöhet rá az apróra vágott hagyma és fokhagyma. Megint 2 perc után rárakjuk a sűrített paradicsomot, amit elkeverünk és ezt is kicsit lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, alaposan összeforgatjuk és beleöntjük a lencsét plusz a 1,5 liter vizet. Felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a lencse teljesen el nem készül. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások