Vegetáriánus ételek

Mexikóiburrito

Mexikói burrito

Hozzávalók
0.25 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 tk
füstölt pirospaprika
0.5 tk
római kömény
1 tk
chilipehely
A grillsajthoz
30 ml
olaj
2 g
grillezni való camembert sajt
Az összeállításhoz
175 g
tejföl
2 db
tortillalap
A töltelékhez
0.5 fej
lila hagyma
0.5 db
lime
200 g
konzerv bab
200 g
konzerv kukorica
0.5 db
piros kaliforniai paprika

Elkészítés

A mexikói burrito elkészítéséhez a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy kis tálba tesszük, sózzuk, belefacsarjuk a lime levét, és belereszeljük a héját is, majd félretesszük. A babot és a kukoricát lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kb. 1x1 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprikákat a szintén felkockázott paradicsommal, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel. Megszórjuk a füstölt paprikával, a római köménnyel és a chilipehellyel. Hozzáadjuk a lime-os lila hagymát, majd az egészet alaposan átkeverjük.

A sajthoz az olajban elkeverjük a csomagban található fűszerkeveréket, lekenjük vele a sajtot, és forró serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A tejfölt megsózzuk. A tortillalapok mindkét oldalát egy száraz, forró serpenyőben átmelegítjük, majd megpakoljuk a babos salátával, ráhalmozzuk a felkockázott grillsajtot, és tejfölt kanalazunk mellé. Feltekerjük, a végét fóliába csomagoljuk, és már ehetjük is.

mexikoi-burrito
Mexikói burrito (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

Még több mexikói kaja, ha a ti világotok ez a pikáns ízvilág!

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Rizses pulyka mexikói stílusban

Mexikói melegszendvicskrémes penne

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tortillába bármit lehet pakolni, akár még édes dolgokat is. De mi most maradjunk a sós változatnál, amit vegák is előszeretettel burkolhatnak, ugyanis hús helyett grillsajt került bele.

Hozzávalók

2 darabhoz
0.25 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
0.5 tk
füstölt pirospaprika
0.5 tk
római kömény
1 tk
chilipehely
A grillsajthoz
30 ml
olaj
2 g
grillezni való camembert sajt
Az összeállításhoz
175 g
tejföl
2 db
tortillalap
A töltelékhez
0.5 fej
lila hagyma
0.5 db
lime
200 g
konzerv bab
200 g
konzerv kukorica
0.5 db
piros kaliforniai paprika

A mexikói burrito elkészítéséhez a lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és egy kis tálba tesszük, sózzuk, belefacsarjuk a lime levét, és belereszeljük a héját is, majd félretesszük. A babot és a kukoricát lecsepegtetjük, és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kb. 1x1 cm-es kockákra vágott kaliforniai paprikákat a szintén felkockázott paradicsommal, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel. Megszórjuk a füstölt paprikával, a római köménnyel és a chilipehellyel. Hozzáadjuk a lime-os lila hagymát, majd az egészet alaposan átkeverjük.

A sajthoz az olajban elkeverjük a csomagban található fűszerkeveréket, lekenjük vele a sajtot, és forró serpenyőben, oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A tejfölt megsózzuk. A tortillalapok mindkét oldalát egy száraz, forró serpenyőben átmelegítjük, majd megpakoljuk a babos salátával, ráhalmozzuk a felkockázott grillsajtot, és tejfölt kanalazunk mellé. Feltekerjük, a végét fóliába csomagoljuk, és már ehetjük is.

mexikoi-burrito
Mexikói burrito (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 15 perc

Még több mexikói kaja, ha a ti világotok ez a pikáns ízvilág!

Mexikói paradicsomleves csirkehúsgolyóval

Rizses pulyka mexikói stílusban

Mexikói melegszendvicskrémes penne

Ha tetszett a Mexikói burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept