Hozzávalók
- 350 g penne
- 3 - 4 db paradicsom
- olaj
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g mexikói ízesítésű melegszendvicskrém
- só
- trappista
Hozzávalók
- 350 g penne
- 3 - 4 db paradicsom
- olaj
- 2 kis konzerv sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 450 g mexikói ízesítésű melegszendvicskrém
- só
- trappista
Ha azt hittétek, hogy a mexikói melegszendvicskrém csak kenyérre kenve működik, hát tévedtek! Egy kis kreativitással, na meg némi fűszerrel ilyen szuper pastákat gyárthattok – mindezt szinte percek alatt. Ha még a diákéveket tapossátok, vagy csak folyton rohanásban vagytok, mindenképpen mentsétek le ezt a receptet, mert bármikor jól jöhet és bármilyen más szendvicskrémmel működhet.
A tésztát lobogó vízben kifőzzük. A paradicsomokat nagyobb darabokra vágjuk, és kevés olajon egy-másfél perc alatt lepirítjuk. Hozzákanalazzuk a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, és további egy percig pirítjuk. Felöntjük körülbelül 100 ml vízzel, és így is forraljuk egy percig. Jöhet az ételünk fő alkotóeleme, a melegszendvicskrém. 🙂 Beleborítjuk a paradicsomos szószba, és alaposan összekeverjük. Ha szükséges, sózzuk – vigyázzunk, mert a krém önmagában is sós már. Amint összeforraltuk a ragut, belekeverjük a kifőtt tésztát, majd tálalásnál megszórjuk reszelt trappistával.
Ha tetszett a mexikói melegszendvicskrémes penne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több gyors tészta:
Indiai currys-tejszínes tészta