Vegetáriánus ételek

Diósnudlicitromosgörögjoghurttal

Diós nudli citromos görögjoghurttal

Hozzávalók
A tésztához
500 g
burgonya
160 g
liszt
1 csipet
1 ek
búzadara
30 g
zsír vagy vaj
1 db
tojás
A joghurtos öntethez
250 g
görög joghurt
50 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
0.5 db
citrom
A morzsához
200 g
dió
3 ek
porcukor
2 ek
vaj

Elkészítés

A nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 

A morzsához lepirítjuk a diót, majd aprítóban lezúzzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a porcukrot és a diót, párszor átforgatjuk, majd hagyjuk ezt is kihűlni. A citromos joghurthoz összekeverjük a görög joghurtot a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a ½ citrom levével és reszelt héjával. 

A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, 4 felé osztjuk, és mindegyik részt kb. 1-1,5 cm-es rúddá sodorjuk. Átlósan elvagdossuk őket, és a két tenyerünk között kicsit megsodorva, nudli formára alakítjuk. Bő, gyöngyöző vízbe dobjuk a nudlikat, és kb. 5-6 percig főzzük. Leszűrjük, beleforgatjuk a cukros dióba, és a citromos joghurttal tálaljuk.

Diós nudli citromos görögjoghurttal

www.streetkitchen.hu

A nudlit a kicsik és a nagyok is egyaránt imádják. Persze a jó öreg mákos vagy épp sima, „panírmorzsás” változatokon túl is van élete ennek a burgonyás tésztából alkotott édességnek. Mi pedig most dióba forgattuk és nyakon öntöttük egy frissítő, citromos görög joghurttal.

Hozzávalók

3 - 4 főre
A tésztához
500 g
burgonya
160 g
liszt
1 csipet
1 ek
búzadara
30 g
zsír vagy vaj
1 db
tojás
A joghurtos öntethez
250 g
görög joghurt
50 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor
0.5 db
citrom
A morzsához
200 g
dió
3 ek
porcukor
2 ek
vaj

A nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 

A morzsához lepirítjuk a diót, majd aprítóban lezúzzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a porcukrot és a diót, párszor átforgatjuk, majd hagyjuk ezt is kihűlni. A citromos joghurthoz összekeverjük a görög joghurtot a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a ½ citrom levével és reszelt héjával. 

A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, 4 felé osztjuk, és mindegyik részt kb. 1-1,5 cm-es rúddá sodorjuk. Átlósan elvagdossuk őket, és a két tenyerünk között kicsit megsodorva, nudli formára alakítjuk. Bő, gyöngyöző vízbe dobjuk a nudlikat, és kb. 5-6 percig főzzük. Leszűrjük, beleforgatjuk a cukros dióba, és a citromos joghurttal tálaljuk.

Diós nudli citromos görögjoghurttal

Ha tetszett a Diós nudli citromos görögjoghurttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept