A nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
A morzsához lepirítjuk a diót, majd aprítóban lezúzzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a porcukrot és a diót, párszor átforgatjuk, majd hagyjuk ezt is kihűlni. A citromos joghurthoz összekeverjük a görög joghurtot a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a ½ citrom levével és reszelt héjával.
A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, 4 felé osztjuk, és mindegyik részt kb. 1-1,5 cm-es rúddá sodorjuk. Átlósan elvagdossuk őket, és a két tenyerünk között kicsit megsodorva, nudli formára alakítjuk. Bő, gyöngyöző vízbe dobjuk a nudlikat, és kb. 5-6 percig főzzük. Leszűrjük, beleforgatjuk a cukros dióba, és a citromos joghurttal tálaljuk.
