Vegetáriánus ételek

Pankotofucurrysrizzsel

Panko tofu currys rizzsel

Hozzávalók
300 g
(tetszés szerint ízesített) tofu
200 g
liszt
2 db
tojás
só, bors
100 g
panko morzsa
1 l
olaj a sütéshez
A rizshez
1 fej
hagyma
1 dl
olívaololaj
1 gerezd
fokhagyma
100 g
rizs
1 tk
gyömbérpor
1 tk
currypor
1 tk
garam masala
só, bors
0.5 dl
szójaszósz
2 dl
forró víz
A díszítéshez
50 g
bébispenót
3 szál
újhagyma zöldje
10 g
fekete szezámmag

Elkészítés

A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük egy lábosban. Amikor kész, hozzáöntjük a rizst, kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a fűszereket és a szójaszót, elkeverjük, felöntjük forró vízzel, és fedő alatt, alacsony lángon 15 percig főzzük.

A tofut szeletekre vágjuk, papírtörlők között kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd lisztbe, sózott-borsozott felvert tojásba és panko morzsába forgatjuk. 180 fokra hevített olajban 3-5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A rántott tofut felszeleteljük, és a rizzsel tálaljuk, díszítésnek pedig apróra vágott újhagymát, fekete szezámmagot és bébispenótot kínálunk mellé.

Panko tofu currys rizzsel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A távol-keleti konyha szerelmesei imádni fogják ezt a receptet, ráadásul annyira vega, hogy meg is lepődtünk, hogy Jani csinálta, de ismét nagyot alkotott!

Hozzávalók

2 főre
300 g
(tetszés szerint ízesített) tofu
200 g
liszt
2 db
tojás
só, bors
100 g
panko morzsa
1 l
olaj a sütéshez
A rizshez
1 fej
hagyma
1 dl
olívaololaj
1 gerezd
fokhagyma
100 g
rizs
1 tk
gyömbérpor
1 tk
currypor
1 tk
garam masala
só, bors
0.5 dl
szójaszósz
2 dl
forró víz
A díszítéshez
50 g
bébispenót
3 szál
újhagyma zöldje
10 g
fekete szezámmag

A hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük egy lábosban. Amikor kész, hozzáöntjük a rizst, kicsit átpirítjuk, majd beletesszük a fűszereket és a szójaszót, elkeverjük, felöntjük forró vízzel, és fedő alatt, alacsony lángon 15 percig főzzük.

A tofut szeletekre vágjuk, papírtörlők között kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd lisztbe, sózott-borsozott felvert tojásba és panko morzsába forgatjuk. 180 fokra hevített olajban 3-5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A rántott tofut felszeleteljük, és a rizzsel tálaljuk, díszítésnek pedig apróra vágott újhagymát, fekete szezámmagot és bébispenótot kínálunk mellé.

Panko tofu currys rizzsel

Ha tetszett a Panko tofu currys rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept