Vegetáriánus ételek

Parmezánospuliszkapirítottgombaválogatással

Parmezános puliszka pirított gombaválogatással

Hozzávalók
200 g
csiperkegomba
200 g
barna csiperkegomba
200 g
laskagomba
4 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom leve
A puliszkához
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
200 ml
fehérbor
200 g
kukoricadara
1 l
zöldségalaplé
1 csipet
chipotle chilipehely
só, bors
1 ek
mascarpone
100 g
reszelt parmezán
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
2 ek
ropogós hagyma
2 ek
vaj

Elkészítés

A parmezános puliszka pirított gombaválogatással recept első lépéseként a gombákat tetszőlegesen rusztikus darabokra vágjuk, majd egy füstölgő, száraz, tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Kb. fél perc pirítás után meglocsoljuk az olajjal, és amikor már aranybarna, akkor sózzuk, borsozzuk, végül egy facsarásnyi citromlével ízesítjük.

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lassan átpirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük a fehérborral, amit szinte teljesen elforralunk. Jöhet rá a kukoricadara, majd folyamatosan adagolva hozzá az alaplevet krémesre főzzük. Elzárjuk a hőt, de még tűzforrón hozzáadjuk a chilipelyhet. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a vajat, a mascarponét, a parmezánt és az aprított petrezselymet.

Tálaláskor a krémes puliszkára szedünk a gombából, majd megszórjuk a ropogós hagymával.

parmezanos-puliszka-piritott-gombavalogatassalparmezanos-puliszka-piritott-gombavalogatassal
Parmezános puliszka pirított gombaválogatással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több tuti gombás recept:

Gombás, feta sajtos tart

Egylábasos tejszínes-gombás tészta

Krémsajtos töltött csiperke

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ne féljetek, ha nem találtok ilyen vagy olyan gombát, tulajdonképpen bármilyen típussal működik ez a recept. Használjatok hozzá akár 3-4 különböző fajtát is, amit épp frissen találtok. Meglátjátok, milyen szuper párost alkotnak ezzel az egyszerű parmezános puliszkával!

Hozzávalók

4 főre
200 g
csiperkegomba
200 g
barna csiperkegomba
200 g
laskagomba
4 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom leve
A puliszkához
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
4 ek
olívaolaj
200 ml
fehérbor
200 g
kukoricadara
1 l
zöldségalaplé
1 csipet
chipotle chilipehely
só, bors
1 ek
mascarpone
100 g
reszelt parmezán
1 csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
2 ek
ropogós hagyma
2 ek
vaj

A parmezános puliszka pirított gombaválogatással recept első lépéseként a gombákat tetszőlegesen rusztikus darabokra vágjuk, majd egy füstölgő, száraz, tapadásmentes serpenyőbe tesszük. Kb. fél perc pirítás után meglocsoljuk az olajjal, és amikor már aranybarna, akkor sózzuk, borsozzuk, végül egy facsarásnyi citromlével ízesítjük.

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lassan átpirítjuk az olívaolajon, majd felöntjük a fehérborral, amit szinte teljesen elforralunk. Jöhet rá a kukoricadara, majd folyamatosan adagolva hozzá az alaplevet krémesre főzzük. Elzárjuk a hőt, de még tűzforrón hozzáadjuk a chilipelyhet. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a vajat, a mascarponét, a parmezánt és az aprított petrezselymet.

Tálaláskor a krémes puliszkára szedünk a gombából, majd megszórjuk a ropogós hagymával.

parmezanos-puliszka-piritott-gombavalogatassalparmezanos-puliszka-piritott-gombavalogatassal
Parmezános puliszka pirított gombaválogatással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több tuti gombás recept:

Gombás, feta sajtos tart

Egylábasos tejszínes-gombás tészta

Krémsajtos töltött csiperke

Ha tetszett a Parmezános puliszka pirított gombaválogatással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept