Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g fagyasztott erdeigomba-mix
- 100 ml fehérbor
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor oregánó
- 800 ml tej
- 500 g penne
- 200 ml habtejszín
- só, bors
- 200 g trappista sajt
A tálaláshoz
- 1 szál kakukkfű
- frissen őrölt bors
Egylábasos tejszínes-gombás tészta
Hozzávalók
- 2 ek vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g fagyasztott erdeigomba-mix
- 100 ml fehérbor
- 1 csokor kakukkfű
- 1 csokor oregánó
- 800 ml tej
- 500 g penne
- 200 ml habtejszín
- só, bors
- 200 g trappista sajt
A tálaláshoz
- 1 szál kakukkfű
- frissen őrölt bors
Az egylábasos tejszínes-gombás tészta első lépéseként a vajat felolvasztjuk egy lábasban, és közepes hőmérsékleten lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a kiolvasztott, megmosott gombát, alaposan megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Beleszórjuk a frissen aprított kakukkfüvet és oregánót, és 3-4 percig forraljuk.
Felöntjük a tejjel, mehet bele a tészta is, és 8 percig főzzük. Mikor a tészta kicsit még keményebb, mint az al dente, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a sajt háromnegyedét. 2-3 percig még főzzük, és ezzel el is készültünk. A maradék reszelt sajttal, kakukkfűvel és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett az egylábasos tejszínes tészta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!