A vega skót tojás elkészítéséhez lágyra főzött tojásokra van szükség, ehhez a tojásokat 5 percre gyöngyöző, enyhén sós vízbe tesszük, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, és óvatosan meghámozzuk.
A húspótlót ízesítjük az aprított zöldfűszerekkel, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és dijoni mustárral. Alaposan összedolgozzuk, és az így kapott masszát négy részre osztjuk, majd óvatosan beburkoljuk vele a tojásokat.

A liszt, a tojás és a panko morzsa segítségével bepanírozzuk a tojásokat, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd lefújjuk olajspray-vel. 230 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Köretként párolt rizst adunk hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc
Kíváncsiak vagytok, hogyan készül és milyen az IGAZI skót tojás, nem a húsmentes verzió? Zé elkészítette korábban, úgyhogy nem csak mondani, hanem mutatni is tudjuk! A receptért kattintsatok IDE!
Aki viszont húsmentesen húsvétol, az a hagyományos skót tojás helyett ezeknek a húsmentes recepteknek fog örülni:
Paradicsomos bulgurral töltött karalábé
Édes-savanyú répa pirított mogyoróval
Újhagymás tojáskrémmel és grillezett camembert-rel töltött purpur zsemle