Hozzávalók
- 400 g répa (pucolva)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 ek méz
- 25 ml szezámolaj
- 10 ml rizsecet
- 50 ml víz
- 1 tk keményítő
A tálaláshoz
- 2 ek pirított mogyoró
- 1 kis csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 400 g répa (pucolva)
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 ek méz
- 25 ml szezámolaj
- 10 ml rizsecet
- 50 ml víz
- 1 tk keményítő
A tálaláshoz
- 2 ek pirított mogyoró
- 1 kis csokor petrezselyem
Az édes-savanyú répa elkészítését azzal kezdjük, hogy a répát 90 fokban elforgatva feldaraboljuk, úgy vágjuk fel, mintha ki szeretnénk hegyezni. Egy tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az olajjal. Sózzuk, borsozzuk, és 220 fokra melegített sütőben 12-14 percig sütjük.
A mézet, a szezámolajat és a rizsecetet összekeverjük, egy serpenyőben forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a vízben elkevert keményítőt is. Amint felforrt, beledobjuk a megsütött répákat, és jól átforgatjuk, hogy a máz mindenhol bevonja a zöldséget. Egy tálba tesszük, megszórjuk felaprított mogyoróval és petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 15 perc
- Összesen: 25 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!