A tojásos lecsó elkészítéséhez olajat hevítünk a bográcsban, majd erre dobjuk a felaprított hagymát. A paprikát nagyobb darabokra vágjuk és alaposan pirítani kezdjük. Mehet mellé a felkockázott paradicsom, és elkezdjük beízesíteni: érkezik a só, a bors, a szárított majoranna és persze a felszeletelt fokhagymagerezdek is. Hagyjuk még 10 percig párolódni a zöldségeket, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Az enyhén besózott tojásokat felverjük és hozzáadjuk a lecsó alaphoz. Még egy kis kevergetés kell, hogy a tojás összeálljon és már kész is van.

Nyáron egyszerűen NINCS jobb dolog, mint egy paprikás-paradicsomos lecsó! Ezért végtelenül sok receptet találtok az oldalunkon, húsos és vega verzióban, és persze a felturbózottak sem maradnak ki. Zé vezeti a lecsós receptek toplistáját, de a többiek is szorgalmasan készítik a különböző változatokat. Lajos például nem aprózta el, egyenesen a L’ecsó című meséből készítette el a francia stílusú, ratatouille-t. De jöjjön is pár recept!
Dödölle házi lecsóval, ahogy Zé készíti
Tojásos-cukkinis lecsó tarhonyával Lilla
Felturbózott üveges lecsó Ádám