Vegetáriánus ételek

Vegánzöldségfasírt

Vegán zöldségfasírt

Hozzávalók
120 g
cukkini
70 g
répa
260 g
burgonya
150 g
gomba
4 ek
zabliszt
1.5 tk
0.25 tk
őrölt bors
90 g
zsemlemorzsa
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
szerecsendió
70 g
hagyma
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
1 szelet
tönkölykenyér
(toast)
2 tk
sörélesztőpehely
A sütéshez
zabliszt
50 - 100 ml
olívaolaj

Elkészítés

A zöldségeket vékony lyukú reszelőn lereszeljük és kifacsarjuk. Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy a reszelt zöldségeket, amennyire csak tudjuk, facsarjuk szárazra, és az itt megadott mennyiségek már a kifacsart tömegek, tehát számoljatok rá mindenre kb. 20 százalékot. 

A kifacsart zöldségeket egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zablisztet, a sót, a borsot és a zsemlemorzsát, belereszeljük a fokhagymát és a szerecsendiót. Hozzáadjuk a nagyon finomra vágott hagymát, az aprított petrezselymet és bazsalikomot is.

A tönkölykenyeret enyhén bevizezzük, majd ezt is beletesszük a tálba, végül jöhet bele a sörélesztőpehely, és kézzel addig gyúrjuk, amíg egy egynemű masszát kapunk. 

Golflabdánál kicsivel kisebb golyókat formázunk belőle, megforgatjuk zablisztben, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd közepes/magas lángon, 2-4 perc alatt átpirítjuk benne a vegán fasírtokat, amíg kapnak egy kis színt.

  • előkészítési idő: 20 perc
  • sütési idő: 25 perc
  • összesen: 45 perc
vegán zöldségfasírt
Vegán zöldségfasírt

Még több vega fasírt:

Vegán lencsefasírt

Fűszeres zöldségfasírt

www.streetkitchen.hu

Lehet-e fasírtot csinálni mindenféle állati alapanyagtól mentes verzióban? Naná! Azért, mert valami vegán, nem kell megrémülni. Ha nyitottak vagyunk, meglátjuk, milyen sok finom növényi alapú étel létezik.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 - 6 főre
120 g
cukkini
70 g
répa
260 g
burgonya
150 g
gomba
4 ek
zabliszt
1.5 tk
0.25 tk
őrölt bors
90 g
zsemlemorzsa
2 gerezd
fokhagyma
0.5 db
szerecsendió
70 g
hagyma
1 csokor
petrezselyem
1 csokor
bazsalikom
1 szelet
tönkölykenyér
(toast)
2 tk
sörélesztőpehely
A sütéshez
zabliszt
50 - 100 ml
olívaolaj

A zöldségeket vékony lyukú reszelőn lereszeljük és kifacsarjuk. Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy a reszelt zöldségeket, amennyire csak tudjuk, facsarjuk szárazra, és az itt megadott mennyiségek már a kifacsart tömegek, tehát számoljatok rá mindenre kb. 20 százalékot. 

A kifacsart zöldségeket egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a zablisztet, a sót, a borsot és a zsemlemorzsát, belereszeljük a fokhagymát és a szerecsendiót. Hozzáadjuk a nagyon finomra vágott hagymát, az aprított petrezselymet és bazsalikomot is.

A tönkölykenyeret enyhén bevizezzük, majd ezt is beletesszük a tálba, végül jöhet bele a sörélesztőpehely, és kézzel addig gyúrjuk, amíg egy egynemű masszát kapunk. 

Golflabdánál kicsivel kisebb golyókat formázunk belőle, megforgatjuk zablisztben, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, majd közepes/magas lángon, 2-4 perc alatt átpirítjuk benne a vegán fasírtokat, amíg kapnak egy kis színt.

  • előkészítési idő: 20 perc
  • sütési idő: 25 perc
  • összesen: 45 perc
vegán zöldségfasírt
Vegán zöldségfasírt

Még több vega fasírt:

Vegán lencsefasírt

Fűszeres zöldségfasírt

Ha tetszett a Vegán zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept