Hirdetés

Fűszeres zöldségfasírt

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
150 ml vöröslencse, porrá őrölve (használhatunk sárgaborsót, hajdinát, kölest vagy bármilyen gabonát)
1 db burgonya
0.25 fej karfiol
0.25 db tök
½ szál póréhagyma
½ tk garam masala
½ tk kurkuma
1 tk currypor
só, bors
1 csipet cukor
1 ½ ek útifűmaghéjliszt
1 cm-nyi gyömbér
50 - 100 ml növényi tej (ha szükséges)
1 ek kókuszzsír
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fűszeres zöldségfasírt

Alapvetés: a fasírthoz sosem vásárolunk be, mindig abból készül, ami éppen otthon van! Amikor ez a recept született, ezeket találtam otthon. Extra gyors, nagyon tápláló, ízfokozó nélküli ízbomba! Igazi vendégváró, nassolnivaló finomság!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
150 ml vöröslencse, porrá őrölve (használhatunk sárgaborsót, hajdinát, kölest vagy bármilyen gabonát)
1 db burgonya
0.25 fej karfiol
0.25 db tök
½ szál póréhagyma
½ tk garam masala
½ tk kurkuma
1 tk currypor
só, bors
1 csipet cukor
1 ½ ek útifűmaghéjliszt
1 cm-nyi gyömbér
50 - 100 ml növényi tej (ha szükséges)
1 ek kókuszzsír
Bevásárlólistához adom

Először megőröljük az aktuálisan kiválasztott gabonánkat, hüvelyesünket a blenderünkben, majd egy keverőtálba borítjuk, és félretesszük. Ezután az összes zöldséget (nyersen!) a turmixba tesszük a fűszerekkel, és olyan állagúra aprítjuk, hogy a többi hozzávalóval együtt szépen formázni tudjuk. Közben, ha szükséges, beállítjuk a nedvességtartalmát a növényi tejjel. 

Négy vagy öt cm átmérőjű, 1 cm vastag fasírtkákat formázunk a kezünkkel, majd vagy forró serpenyőben a kevés kókuszolajon, vagy sütőpapíron, olaj nélkül, 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük őket. 

Fűszeres zöldségfasírt tálalása

Ha tetszett a fűszeres zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások