Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 150 ml vöröslencse, porrá őrölve (használhatunk sárgaborsót, hajdinát, kölest vagy bármilyen gabonát)
- 1 db burgonya
- 0.25 fej karfiol
- 0.25 db tök
- ½ szál póréhagyma
- ½ tk garam masala
- ½ tk kurkuma
- 1 tk currypor
- só, bors
- 1 csipet cukor
- 1 ½ ek útifűmaghéjliszt
- 1 cm-nyi gyömbér
- 50 - 100 ml növényi tej (ha szükséges)
- 1 ek kókuszzsír
Hozzávalók
- 150 ml vöröslencse, porrá őrölve (használhatunk sárgaborsót, hajdinát, kölest vagy bármilyen gabonát)
- 1 db burgonya
- 0.25 fej karfiol
- 0.25 db tök
- ½ szál póréhagyma
- ½ tk garam masala
- ½ tk kurkuma
- 1 tk currypor
- só, bors
- 1 csipet cukor
- 1 ½ ek útifűmaghéjliszt
- 1 cm-nyi gyömbér
- 50 - 100 ml növényi tej (ha szükséges)
- 1 ek kókuszzsír
Először megőröljük az aktuálisan kiválasztott gabonánkat, hüvelyesünket a blenderünkben, majd egy keverőtálba borítjuk, és félretesszük. Ezután az összes zöldséget (nyersen!) a turmixba tesszük a fűszerekkel, és olyan állagúra aprítjuk, hogy a többi hozzávalóval együtt szépen formázni tudjuk. Közben, ha szükséges, beállítjuk a nedvességtartalmát a növényi tejjel.
Négy vagy öt cm átmérőjű, 1 cm vastag fasírtkákat formázunk a kezünkkel, majd vagy forró serpenyőben a kevés kókuszolajon, vagy sütőpapíron, olaj nélkül, 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük őket.
Ha tetszett a fűszeres zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!