Vendégváró sós falatok

Kolbászkrémmeltöltöttpartifalatkák

Kolbászkrémmel töltött partifalatkák

Hozzávalók
30 g
vaj
200 g
füstölt kolbász
2 tk
mustár
60 g
sajtkrém
1 mk
fokhagymapor
1 csomag
tönkölybúzás bolti leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás
1 ek
szezámmag

Elkészítés

A partifalatkák elkészítéséhez a kolbászt megpucoljuk, és egy konyhai aprítógépbe tesszük a mustárral, a sajtkrémmel, a vajjal és a fokhagymaporral együtt, majd az egészet krémesre zúzzuk. Nem kizárt, hogy egy kanállal le kell majd nyomkodni a krémet az aprító aljába, ha esetleg feltapadna az oldalára. A kész krémet egy habzsákba töltjük. 

A tésztát kitekerjük és a habzsák segítségével két csíkot húzunk a szélétől 1 centire, majd egyet tekerünk rajta, hogy a tészta körbeölelje a krémet. A feltekert részt egy kés segítségével levágjuk. Egy vékony, palacsintához hasonló rudat kell kapnunk. Ismét teszünk a tészta szélétől egy centire két vékony csíkot, és megismételjük a hajtást. 

Amikor az összes tésztát betöltöttük, a rudakból 2-3 centis kis darabokat vágunk, majd egy sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket. Úgy helyezzük a tepsire a kis hasékat, hogy a hajtás alul legyen, így nem fognak kinyílni sütés közben. A tetejüket megkenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk kevés szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

kolbaszkremmel-toltott-partifalatkak (1)
Kolbászkrémmel töltött partifalatkák (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 12 perc

Még több menő partikaját keresel? Próbáld ki ezeket is.

Sajtos rúd – jobb, mint a klasszikus

A klasszikus nehéz, sós teasütemény

Sült hagymás-baconös-sajtos csavart stangli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A leveles tészták tárháza kimeríthetetlen, annyi jó dolog készülhet belőle pillanatok alatt. És ez most sincs másként! Ez a kolbászkrémes hasé úgy eteti magát, hogy érdemes egyből dupla adagot készíteni belőle.

Hozzávalók

30 darabhoz
30 g
vaj
200 g
füstölt kolbász
2 tk
mustár
60 g
sajtkrém
1 mk
fokhagymapor
1 csomag
tönkölybúzás bolti leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás
1 ek
szezámmag

A partifalatkák elkészítéséhez a kolbászt megpucoljuk, és egy konyhai aprítógépbe tesszük a mustárral, a sajtkrémmel, a vajjal és a fokhagymaporral együtt, majd az egészet krémesre zúzzuk. Nem kizárt, hogy egy kanállal le kell majd nyomkodni a krémet az aprító aljába, ha esetleg feltapadna az oldalára. A kész krémet egy habzsákba töltjük. 

A tésztát kitekerjük és a habzsák segítségével két csíkot húzunk a szélétől 1 centire, majd egyet tekerünk rajta, hogy a tészta körbeölelje a krémet. A feltekert részt egy kés segítségével levágjuk. Egy vékony, palacsintához hasonló rudat kell kapnunk. Ismét teszünk a tészta szélétől egy centire két vékony csíkot, és megismételjük a hajtást. 

Amikor az összes tésztát betöltöttük, a rudakból 2-3 centis kis darabokat vágunk, majd egy sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket. Úgy helyezzük a tepsire a kis hasékat, hogy a hajtás alul legyen, így nem fognak kinyílni sütés közben. A tetejüket megkenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk kevés szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

kolbaszkremmel-toltott-partifalatkak (1)
Kolbászkrémmel töltött partifalatkák (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 12 perc

Még több menő partikaját keresel? Próbáld ki ezeket is.

Sajtos rúd – jobb, mint a klasszikus

A klasszikus nehéz, sós teasütemény

Sült hagymás-baconös-sajtos csavart stangli

Ha tetszett a Kolbászkrémmel töltött partifalatkák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept