Hirdetés

Sajtos rúd - jobb, mint a klasszikus

Hozzávalók

1
normál méretű tepsihez
+

A tésztához

500 g liszt
1 csapott ek só
1 púpozott tk cukor
1 púpozott mk őrölt bors
2 csipet kakukkfű
250 g vaj
100 g cheddar sajt
100 g saganaki sajt
200 g túró
150 g görög joghurt
15 g élesztő
2 tojássárgája

A tetejére

1 db tojás
80 g reszelt cheddar
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos rúd - jobb, mint a klasszikus

A legnagyobb retró vendégváró sós sütemény, amiben mi most kicseréltünk néhány alapanyagot, hogy még jobb élmény legyen, mint a 90-es években volt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
normál méretű tepsihez
+

A tésztához

500 g liszt
1 csapott ek só
1 púpozott tk cukor
1 púpozott mk őrölt bors
2 csipet kakukkfű
250 g vaj
100 g cheddar sajt
100 g saganaki sajt
200 g túró
150 g görög joghurt
15 g élesztő
2 tojássárgája

A tetejére

1 db tojás
80 g reszelt cheddar
Bevásárlólistához adom

A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot és a fűszereket. A vajat a fagyasztóban lehűtjük, majd folyamatosan a lisztbe mártva, így, lisztesen egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ezután ugyanezt tesszük a sajtokkal is. A túrót burgonyanyomón áttörjük. A görög joghurtot elkeverjük az élesztővel és 2 tojássárgájával. 

Sajtos rúd

Mindent egy keverőtálba teszünk, és lassú fokozaton alaposan összekeverünk. Lisztezett gyúródeszkára öntjük a tésztát, ahol tömörítjük, téglatest alakúra nyújtjuk, letakarjuk fóliával, majd fél órán keresztül pihentetjük.

A pihentetett tésztát kettévágjuk, kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, ügyelve arra, hogy megtartsuk a négyzetes formát. Ennek a hajtogatáskor és az újranyújtáskor van szerepe.

Nyújtjuk, hajtogatjuk, pihentetjük, majd letakarjuk. Ezt egy órán belül 3-szor megismételjük, majd fóliába csomagoljuk, és másnapig hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük a hűtőből, és szoba-hőmérsékletűre melegítjük. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, egyenletesen bekenjük felvert tojással, majd kis lyukú reszelőn egyenletesen ráreszeljük a sajtot. Kis rúd formájúra szeleteljük, sütőpapíros tepsire tesszük őket, majd így is kb. egy órán át kelesztjük. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett a sajtos rúd receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások